Sıfır otomobillerdeki fiyat artışı yüzde 2 ila yüzde 4 arasında değişirken, sektör genelindeki ortalama fiyat artışı ise yüzde 3.3 olarak hesaplandı. Birçok marka, 2023 model araçlarına yapılan zamların ardından, 2024 model yılına ait araçlarını satışa sundu.

Yalvaç heyetinden Başkan Başdeğirmen’e ziyaret Yalvaç heyetinden Başkan Başdeğirmen’e ziyaret

Cardata Genel Müdürü Hüsamettin Yalçın, 8 markanın 2024 model yılına ait araçlarını piyasaya sunduğunu duyurdu. Ancak, otomotiv sektörü 2024 yılına hem üreticiler hem de tüketiciler açısından "bekle-gör" modunda girmiş durumda. Yalçın, Ocak sonu ve Şubat başında fiyatların daha netleşeceğini belirtti.

Otomotiv Sanayii Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Cengiz Eroldu ise enflasyon ve döviz kurlarındaki artışın sıfır araç fiyatlarına yansıdığını vurguladı. Eroldu, ocak ayında açıklanan fiyatlarla birlikte markaların yüzde 2 ila yüzde 4 arasında fiyat artışına gittiğini belirtti. Bu durum, sektördeki enflasyonun aylık yüzde 3-4 oranında olduğunu gösteriyor. Eroldu, durumu daha detaylı bir şekilde değerlendirmek için Ocak sonunu bekleyeceklerini ifade etti.