Efsun Yılmaz bildiriyor - Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Arınç, Türkiye'de her şeyin demokrasiye göre balans ayarına girdiğini bildirerek, ''Milletin iradesinin önüne engel koymak isteyenlere 'hadi oradan, senin dönemin bitti, artık yeni Türkiye var' diyoruz'' dedi.
     AK Parti Manisa İl Danışma Toplantısı'na katılan Arınç, Tam Gün Yasası'nın 50 yıldır hiçbir hükümet tarafından çıkarılamadığını belirtti.

     Arınç, ''Neden bunu yapıyoruz? Doktorlarımız ya hastane ya muayenehane tercih edecek. Hastaneyse bütün mesaisini hastaneye verecek. Özlük hakları daha iyi olacak. Eskiden yarısı hastanede, yarısı bilmem nerede. Bir hakim düşünün, sabahtan öğlene adliyede, sonra hukuk bürosunda çalışacak. Bunları, cesur bir hükümet, arkasında halk desteği olan bir hükümet yapabilir'' diye konuştu.

     Hükümet olarak akıllı hareket ettiklerini ve seçimlerde yüzde 47 oy aldıklarını belirten Arınç, şunları kaydetti:
     ''Halkımız yüzde 40'ın üzerinde olan desteğini yüzde 60'a çıkaracak çünkü AK Parti'ye güveniyor. Kim ne kadar kötülerse kötülesin milletimiz hafızasını kaybetmedi. Gönlüyle vicdanıyla Türkiye'ye getirilmesi istenen huzur ortamının kıymetini başkalarından çok daha iyi biliyor. Gözyaşlarımız bitsin derken, milli birliğimiz ve bütünlüğümüz güçlensin, derken millet sadece AK Parti'ye güveniyor. 'Bunlar yanlış iş yapmaz, bunların aile fotoğrafında hırsız yok, yalancı yok, dolancı yok' diyor.''

     Son bütçenin ''50 katrilyon'' açık verdiğini, bunun ''35 katrilyonunun'' sağlık ve sosyal güvenlik konusunda olduğunu kaydeden Arınç, ''Bazı tedbirler düşündük. Ama Başbakanımız dedi ki 'Halk rahat ediyorsa biz bu açığa katlanırız, yeter ki kuyruklarda ölen, sedyenin içinde beklerken ölen olmasın, bir kere 'Allah razı olsun' desinler. Bu bizim için dünyalardan değerlidir'' diye konuştu.
    
     -''TÜRKİYE'DE DEMOKRASİ GÜÇLENİYOR''-
    
     Küresel finansal krizi, Türkiye'nin, dünyadaki ülkelerin hissettiğinin ancak 20'de 1'i kadar hissettiğini dile getiren Bakan Arınç, ''Halkımız üzülmeden 2010'da çok daha iyi sonuçlar görecek'' diye konuştu.
     AK Parti'nin Türkiye'ye daha da önemli şeyler kazandırdığını kaydeden Bülent Arınç, şöyle konuştu:
     ''1950'de çok partili siyasi hayata girdik. 1950'den 2010'a kadar 60 yıl geçti. Bu 60 yılın 30 yılı darbeler, muhtıralar yılıdır. 27 Mayıs 60 darbesi, 71 muhtırası, 80 darbesi, bazıları gece yarısı, bazıları gündüzleri aba altından sopa göstermeler. Bugüne kadar geldi. 'Biz varız, biz sizden daha iyi düşünürüz, bu ülkenin tek hakimi biziz' düşüncesine sahip olanlar ayrımcılık yapıyorlardı, millet iradesine karşı çıkıyorlardı.


     Vatandaşı 'gerici, ilerici' diye bölüyorlardı. Yetiştiği okuldan dolayı ayrımcılık yapıyorlar, hatta suçluyor, hatta fişliyorlardı. Önüne geçmek için her gün birbirlerine haber ve istihbarat ulaştırıyorlardı. Türkiye'de bir vesayet rejimi devam ediyordu. Hükümetler, millet iradesiyle geliyorlar ama ayakta duramıyordu. Birileri 'höt' dediği zaman, bırakıp kaçanların, millet iradesini sokağın ortasında bırakanların Türkiye'sindeydik. Biz 2002'de geldiğimizde de böyleydi. Ama bir tek söz verdik, egemenlik milletindir, milletin bize verdiği hükümet etme görevini ancak millete iade ederiz, başkasının kucağına bırakmayız.''


     Bakan Arınç, halkla beraber var olduklarını belirterek şöyle devam etti:
     ''Halkla beraber var olduk ve halkımızla birlikte olacağız. Bugün 8 yıl sonra demokrasinin, millet iradesinin daha da güçlendiği bir noktadayız. Konuşanlar daha rahat konuşuyor. Yanlış iş yapanlar, ifade etmek bir yana yargılanıyorlar. Suç örgütleri, mafyalar, çeteler bunlar artık Türkiye'de barınmaz hale geldi. Millet iradesinin önünde o güçten daha büyüğü olmadığını kafalarını toslayınca görüyorlar. Eskiden düşünemediğiniz, hayal bile edemediğiniz, korktuğunuz günleri hatırlayın, bir de şimdi bakın. Şimdi cesur ve kararlı bir iktidar var.

Arkasında Türk halkının müthiş bir desteği var. Türkiye artık eski Türkiye değil. Türkiye'de her şey değişiyor. Türkiye'de her şey demokrasiye göre balans ayarına giriyor. Milletin iradesinin önüne engel koymak isteyenlere 'hadi oradan, senin dönemin bitti, artık yeni Türkiye var' diyoruz.''