Türkiye Tabiatını Koruma Derneği (TTKD) Bilim Danışmanı Dr. Erol Kesici isyan etti:

EĞİRDİR'DE YASAK OLAN SALMA SULAMA YAPANLAR! GÖL KURUYOR; SİZİN HİÇ "VİCDANINIZ; İNSAFINIZ YOK MU?" YA YETKİLİLER, SİZLER GÖRMÜYOR MUSUNUZ? BU BİR SUÇ DUYURUSUDUR! DİKKATE ALINIZ...

VİCDAN NE MİDİR? "Vicdan; insana hata ve doğruyu bildiren bir iç sestir. -Vicdan; neyin doğru ve neyin yanlış olduğunu bildiren gerçek ve tek ahlak hocasıdır. Özet olarak vicdan; insanoğlunun içindeki, kalbinde, beyninde ve ruhunda taşıdığı en büyük hakim, yargıç ve bekçidir." PARAYLA SATIN ALINMAZ!

VİCDANSIZLIK NE DEMEKTİR?  "İçinde iyiyi kötüden ayırma duygusu olmayan, vicdânın sesini duymadığı için hakkı gözetmeyen, insafsız, adâletsiz." diye seslendi.

Isparta'daki Eğirdir Gölü'nde su kritik seviyenin altına düştü. Buna rağmen göl çevresindeki arazilerde hala vahşi sulama yapılıyor.

Cumhurbaşkanlığı Türkiye Ulusal Risk Kalkanı Modeli Kurulu Üyesi ve TTKD Bilim Danışmanı Dr. Erol Kesici, su seviyesi düşen ve kuraklık tehlikesi ile karşı karşıya kalan Eğirdir Gölü çevresinde vahşi tarımsal sulama yapılan elma bahçelerini görüntüleyip, tepki gösterdi.

Gölde su kodunun kritik seviyenin altına düştüğünü belirten Kesici, "Buna rağmen havzanın bir kısım alanlarında hala vahşi sulama ile tarımsal faaliyetlerin sürdürülmesi, göl ve su ihtiyacı konusunda çok daha ciddi sorunların yaşanacağının göstergesi. Havzada birçok yerde kuyularda su kalmaması ve içme suyu sıkıntısının yanı sıra tarımsal sulamada su yetersizliği nedeniyle üretimde çok ciddi üretim kayıpları, kurumalar ve hastalıklar yaşanırken; belirli yerlerde salma sulamayla tarım yapılması düşündürücü" dedi./Nadir Öngören

Fahiş Fiyat Artışlarına Yeni Tedbirler Fahiş Fiyat Artışlarına Yeni Tedbirler