Dağcılar tecrübelerini AFAD personeline aktardı Dağcılar tecrübelerini AFAD personeline aktardı

Büyük uğraşlar sonucu geçtiğimiz yıllarda hizmete açılan yeni müftülük binası yanındaki Hacı Ramazan Yayla Camii'nde mahalle sakinleri ile müftülük yetkilileri arasında huzursuzluk yaşandığı belirtildi. Edinilen bilgiye göre caminin alt katı başka kuruma verilecek.

Mahalle sakinlerinin 4-6 yaş Kur’an Kursu, Gençlik Merkezi veya Kur’an Kursu olarak mahalleye hizmet etmesini istedikleri cami altındaki atıl vaziyetteki kat, iddiaya göre başka kuruma verilecek.

Mahallede 4-6 yaş Kur’an Kursu, Gençlik Merkezi veya Kur’an Kursu ihtiyacı varken, diyanetin yerinin başka kuruma verilmek istenmesi halk tarafından tepki ile karşılandı. Cami, Kur’an Kursu yerlerinin daha çok olması gerektiği islamın daha çok anlatılması ve Müslümanlığı daha çok yaşamamız gerektiği şu günlerde diyanetin neden böyle hata yaptığı bilinmiyor. İddia gerçekse mahalle sakinlerinin duruma müdahale edeceği gelen bilgiler arasında. Müftülük yetkililerinin konuyla ilgili açıklama yapması bekleniyor. 

Özellikleriyle Isparta'da ilk olan Cami Hacı Ramazan Yayla Camii

2020 yılında ibadete açılan camide ''Merkezi Süpürge Sistemi'' kullanılırken minarelerde Selçuklu, Osmanlı ve Arap şerefelerinin karışımı tasarlandı. Kubbe kaplaması titanyumdan yapılan Camide 2.000 kişi kapalı alanda toplam 2,500 kişi aynı anda ibadet edebilecek.

Isparta Belediye tarafından Cami önüne yapılan yeraltı katlı otoparkı ile araç park sorunu yaşanmıyor.. Hac, Umre, Cenaze törenlerinin buradan yapılması şehir merkezindeki trafik sorununu da hafifletecek.

Caminin alt katı da proje aşamasında 4-6 yaş Kur’an Kursu, Gençlik Merkezi veya Kur’an Kursu olarak planlanırken şu anda başka kuruma verileceği iddia edildi.