Sav Kasabasında sokak köpekleri kümes hayvanını öldürdü. Sav Kasabasında sürü halinde gezen başıboş sokak köpekleri, bir evin bahçesine duvardan atlayarak girdi bahçedeki tavuklara saldırdı.

Isparta Cezaevi'ndeki Uygulama Buna Somut Birer Örnektir Isparta Cezaevi'ndeki Uygulama Buna Somut Birer Örnektir

Aşağı mahalle Döşemealtı sokakta meydana gelen köpek saldırısında köpeklerin tavuklara saldırı anı güvenlik kamerasına yansıdı. Kümes sahibi A.S., "Kasabamızda birçok arkadaşımız buna benzer olaylara maruz kalıyor. Sav Belediyesi ekipleri sokak köpeklerini barınaklara teslim etmesine rağmen kasabaya farklı farklı cinslerden sokak köpekleri geliyor.

Sav Belediye ekipleri başıboş köpekleri barınaklara verdiği günlerde kasaba da başıboş köpek olmuyor ama kısa zaman içerisinde farklı farklı cinlerde başıboş köpekler yine kasabada dolaşıyor ve tehlike saçıyor. Başıboş köpekleri kasabaya kim getirip bırakıyor bilmiyoruz, çocuklara ve yaşlılara zarar verecekler diye tedirginiz. Geçtiğimiz gün küçük bir çocuk bakkala gelirken köpekten korkup  tehlike yaşadı, çocuğu sakinleştirip aracımızla evine bıraktık. Geçen sene ülkede 33 vatandaş köpeklerin saldırması ve köpekten korkup kaçarken kazada hayatını kaybetti. İnsan mı değerli köpek mi değerli?! Artık yeter demeliyiz.

Cumhurbaşkanımızın sokakta köpek olmaz gerekli tedbiri alın talimatı vardır ülkede heryer sokak köpeği oldu genel olarak önlem alınması gerekiyor." şeklinde konuştu.