Adilcevaz ilçesine bağlı Göldüzü köyünde yaklaşık 10 gün önce sokak köpeklerinin saldırısına uğrayan P.E. ve M.E.  yaralanmıştı. Ankara'ya sevk edilen çocuklardan M.E. hayatını kaybetti.

Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Enfeksiyon Hastalıkları Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ali Bülent Cengiz, "Aşıyla önlenebilecek bir hastalıktan dolayı bir evladımızı kaybetmiş olmanın derin üzüntüsü içerindeyiz" dedi.  

NE OLMUŞTU? 

Boykota tekel bayileri de katıldı: O sigaraları satmayacaklar Boykota tekel bayileri de katıldı: O sigaraları satmayacaklar

Geçtiğimiz günlerde Bitlis'in Adilcevaz ilçesinin Göldüzü köyünde yaşanan olayda, M.E. ve P.E., sokak köpekleri tarafından ısırılmıştı. Adilcevaz Onkoloji Hastanesi'nde ilk müdahalesi yapılan çocuklar, kuduz şüphesi ile Ankara Hacettepe Üniversitesi Hastanesi'ne sevk edilmişti. Tedavi altına alınan ve sağlık durumu ciddiyetini koruyan M.E'ye kuduz tanısı konulmuştu. P.E.'nin ise yapılan tetkiklerde kuduz olmadığı anlaşılmıştı. 

36 VAKA TESPİT EDİLMİŞTİ

Öte yandan Bitlis’in Adilcevaz ilçesinde başıboş köpek tarafından ısırılan ve kuduz şüphesiyle Ankara’da tedavileri devam eden 2 çocuktan sonra kentte yürütülen taramada ısırılıp sağlık kuruluşuna başvuru yapmayan 36 vaka daha tespit edilmişti.