Somali asıllı Haji, ilk olarak Isparta sanayisinde kereste işinde çalışarak adapte olmaya başladı ve zamanla çeşitli işlerde görev aldı. Türkçe'yi hiçbir dil kursuna gitmeden, halkla iç içe yaşayarak öğrendiğini belirten Haji'nin, şu anda 3 çocuğu bulunuyor.

Haji, ülkesine dönmeyi düşündüğünü ancak oradaki yaşanan zor durumlar nedeniyle bu kararı ertelediğini ifade etti. Gençlere seslenerek, "elinize silah değil kalem alın, ülkenizin kıymetini bilin" diyen Haji, yaşadığı tecrübelerle gençlere ilham verdi. Somali'de yaşanan olumsuzluklara rağmen umutsuzluğa kapılmadan mücadele etmelerini ve ülkelerine katkıda bulunmalarını öğütledi.

Isparta'ya alışma sürecini anlatan Haji, ilk geldiğinde sıcak memleketinden alışkın olmadığı bir griple karşılaştı. Arkadaş tavsiyesi üzerine Isparta Davraz Dağı'na tırmandığında soğukla tanışan Haji, bu deneyimini anlatarak, 15 gün boyunca yataktan çıkamadığını belirtti. Ancak zamanla iklim koşullarına alıştığını ve Isparta'nın kendisine ev sahipliği yaptığına vurgu yaptı.

Isparta’da Döner Ekmeğe Yeniden Zam Geldi Isparta’da Döner Ekmeğe Yeniden Zam Geldi

Mohammed Omar Haji, "15 yıl önce Isparta'ya geldim, Türk halkını ve kültürünü sevdim. Türkçe'yi dil kursuna gitmeden öğrendim. Ülkeme dönmeyi düşünüyorum ama yaşanan durum üzücü. Gençlere tavsiyem: Elinize silah değil, kalem alın; ülkenizin kıymetini bilin" dedi. Isparta'ya alışma sürecini ise, "Davraz Dağı'nda karşılaştığım soğuk beni 15 gün yataktan kaldırmadı. Ama zamanla alıştım" dedi.

Haber/ Ali Rıza Cesur