Spor Toto Süper Lig'de Kardemir Karabükspor'u 5-1 yenen Galatasaray, sezonun ikinci yarısındaki gollü futbolunu devam ettirdi.

Ligde en son 2007-2008 sezonunun 33. haftasında deplasmanda Sivasspor'u 5-2 yenen sarı-kırmızılı takım, 4 sezon sonra 5 gol birden atmayı başardı.

Sezonun ikinci yarısına gollü maçlarıyla damgasını vuran ''Cim-bom'', son 4 resmi maçına 17 gol sığdırmayı başardı.

İkinci yarıdaki lig maçlarında İstanbul Büyükşehir Belediyespor'u 4-1, Samsunspor'u 4-2 ve Kardemir Karabükspor'u da 5-1'le geçen sarı-kırmızılılar Ziraat Türkiye Kupası'nda da Adana Demirspor'u 4-1 yenmişti.

Ligde üstü üste 9. maçını kazanmayı başaran lider Galatarasay, puanını 46'ya yükseltti.



-Baros ikinci yarıda gollerini sürdürüyor-



Galatasaray'ı Kardemir Karabükspor karşısında henüz 2. dakikada attığı golle öne geçiren Milan Baros, sezonun ikinci yarısındaki başarılı performansını devam ettirdi.

Ligin ilk yarısını 4 golle kapatan Baros, İstanbul Büyük Büyükşehir Belediyespor ve Samsunspor maçının ardından Kardemir Karabükspor karşısında da fileleri havalandırarak üst üste 3. maçını golle tamamladı. Baros gol sayısını 7'ye yükseltti.



-Elmander'in gol orucu bitti-



Galatasaray'da Kardemir Karabükspor ağlarını 2 kez havalandıran Johan Elmander, gol orucunu noktaladı.

Ligde son golünü Trabzonspor'a karşı atan İsveçli oyuncu, Orduspor, Manisaspor, İstanbul Büyükşehir Belediyespor ve Samsunspor maçlarında skor üretemezken, bugün attığı 2 golle bir kez aha kalitesini ortaya koydu.

Elmander, gol sayısını 8'e çıkararak yeniden takımın en skorer ismi olurken, onu 7'şer golle Selçuk İnan ve Milan Baros takip etti.

Diğer yandan, Kardemir Karabükspor'a penaltıdan gol atan Felipe Melo da gol sayısını 5'e çıkarırken, Brezilyalı futbolcu, Fenerbahçe derbisinin ardından ilk kez golle tanıştı.

Sarı-kırmızılı takımda Engin Baytar ise bu sezon ligdeki 2. golünü Kardemir Karabükspor'a karşı kaydetti.



-Mabiala kızardı-



Kardemir Karabüksporlu futbolcu Larrys Destin Mabila, ilk yarıda kırmızı kart görerek oyundan atıldı.

Maçın 8. dakikası ve 45+1. dakikasından hakem Mustafa Kamil Abitoğlu'ndan sarı-kart gören Mabiala, takımını 10 kişi bıraktı.



-Türk Telekom Arena'da rakipler 10 kişi kalıyor-



Galatasaray'ın Türk Telekom Arena'da oynadığı son 3 lig maçında rakipler 10 kişi kaldı.

Sarı-kırmızılıların Manisaspor'la yaptığı maçta Yiğit İncedemir, İstanbul Büyükşehir Belediyespor'la yaptığı maçta Pierre Webo ve bugün yapılan Kardemir Karabükspor maçında da Larrys Destin Mabila kırmızı kartla oyun dışında kalarak takımlarını eksik duruma düşürdüler.



-Mustafa Sarp'ın bu sezon Galatasaray'a 2. golü-



Kardemir Karabükspor'un Galatasaray karşısındaki tek golüne imza atan Mustafa Sarp, sarı-kırmızılı fileleri bu sezon 2. kez havalandırdı.

Sezonun ilk yarısında Samsunspor forması giyen Mustafa Sarp, yine Türk Telekom Arena'da yapılan ve 3-1 Galatasaray'ın kazandığı maçta takımının tek golünü kaydetmişti.



-''Cim-bom'', Kardemir Karabükspor'u 3 maç sonra yendi-



Galatasaray, Kardemir Karabükspor'u yenerek rakibine karşı 3 maç aradan sonra üstünlük sağladı.

Kardemir Karabükspor'a karşı son galibiyetini 1998-99 sezonunda 2-0'lık sonuçla alan sarı-kırmızılı ekip, geçen sezon yeniden Süper Lig'e yükselen rakibiyle yaptığı son maçını kazanamamıştı.

Sarı-kırmızılı ekip, rakibine geçen sezon Karabük'te 2-1 yenilip, İstanbul'da golsüz berabere kalırken, bu sezonun ilk yarısında Karabük'te oynanan karşılaşma da 1-1 sonuçlandı.

Öte yandan, Kardemir Karabükspor'un deplasmanda Galatasaray'a gol atamama alışkanlığı bu maçta sona erdi. İstanbul'da ''Cim-bom''a karşı 5. maçını oynayan konuk ekip, Mustafa Sarp ile deplasmandaki ilk golünü bulmuş oldu.