İl Spor Güvenlik Kurulu sert kararlar aldı

 

Isparta Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamada 29.03.2007 tarihinde Vali Yardımcısı Mustafa Tüysüzoğlu"nun başkanlığında üyelerin de katılım ile yapılan Mart ayı İl Spor Güvenlik Kurulu toplantısında şu kararlar alındı:

 

 “Müsabakanın ilk yarısında Atatürk Stadyumuna meşale getirdikleri tutanak ve tespit edilen Uğur Tarkçı, Hasan Kaya. Hakan Demirel, Erkan Köfke isimli şahısların 5149 sayılı kanunun 11 ve 18. maddenin 1. fıkrası uyarınca (915 YTL İdari para cezası ve 4 ay süre ile spor müsabakalarını seyirden men cezası verilmesini karar verilmiştir.

 

5149 sayılı kanunun 11 ve 18. maddenin 2. fıkrası gereğince meşale yakıp Osman Bingöl isimli şahsın “1.220 YTL idari para cezası ve 6 ay süre ile spor müsabakalarını seyirden men cezası verilmesine karar verilmiştir.

 

5149 sayılı kanunun 12. ve 17. maddenin 2. fıkrası, yine aynı maddenin 23. maddenin 2. fıkrası gereğince Hakan Üretmen, Gökhan Özkartal, Mehmet Kızılay ve Semih Akarçeşme isimli şahısların görüntü kayıtlarından tespit edilen çirkin ve kötü tezahüratta 1.220 YTL idari para cezası verilmesine karar verilmiştir.

 

Emniyet Müdürlüğü tarafından açıklanan bu bilgiler ışığında spor müsabakalarının dostluk ve centilmenlik havası içerisinde oynanması için değerli halkımızın yasalara uymasını,  ilimizde oynanacak olan maçların huzurlu ve başarılı geçmesini temenni ederim”