Ispartaspor'a en iyi dönemlerini yaşatan 1999-2000 Sezonunda ,.. takımı 2. Lige çıkaran bir sonraki yıl pembe-yeşillileri 1. Ligin kapısına dayayan İşadamı Atakan Yazgan'ın 1967 Ispartaspor'la ilgili oluşumu gerçekleşmiyor.

FLAŞ GELİŞME

Ispartaspor'a yaptığı maddi ve manevi desteğinin yanında içtenliğiyle kalpleri fetheden Yazgan'ın 4 yıl sonra Bank Asya hedefi koyması ve büyük amaçlarla takımı yeniden harekete geçirme düşüncesi bazı nedenlerden dolayı gerçekleşmeme tehlikesiyle karşı karşıya.

PROFESYONEL LİGE BORÇSUZ BİR EKİP ÇIKARMAYI HEDEFLEMİŞTİK...

Yaklaşık 1 ay evvel Isparta'ya gelerek Emrespor yöneticilerinden gelen teklif üzerine borçsuz bir takımı profesyonel liglere çıkarma amacıyla harekete geçen İşadamı Yazgan, çeşitli temaslarda bulunmuştu.

"SÖZLER YERİNE GELMEDİ"

Vali Memduh Oğuz, Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın ve Milletvekillerinden tam destek alarak yönetim oluşturma aşamasına geldiklerini belirten Yazgan, verilen sözlerin yerine getirilmemesi üzerine kararından vazgeçtiğini açıkladı. Yazgan,   "Amacımız 1967 Ispartaspor ismi üzerinde durmanızın nedeni tüm şehrin bu ekibi kucaklaması ve birleşmesiyle ilgiliydi. Renkleriyle de şehrimizi anlatan bir ekip yaratmayı planlanmıştık. Ispartaspor'un borçlarıyla ilgili durumunu bütün kamuoyu bilmekteydi.

Bunun üzerine borçsuz bir takımı profesyonel liglere taşımanın daha uygun olduğu kararına Vardım. Harekete geçmemizin ve heyecanlanmamızın tek nedeni 'buydu.

Örneğin Erzurum Büyükşehir Belediyespor takımı Sıfırdan farklı bir ekiple profesyonel lige borçsuz bir şekilde çıktı. Biz de diğer illerdeki gibi sıfırdan ve planlı programlı işlere imza atacaktık. En mantıklısıydı da buydu" dedi.

"1967 ISPARTASPOR OLUŞUMUNDAN VAZGEÇMİŞ DURUMDAYIM"

destekleri şü adamada yerine getiremediler. Bunun üzerine gereken istişareyi yaparak 1967 Ispartaspor oluşumundan vazgeçmiş durumdayım' şeklinde konuştu.

DESTEĞİNİ SÜRDÜRECEK

Şu ana kadar da kısa sürede önemli işlere imza attıklarına değinen Başkan Yazgan, "Teknik kadronun belirlemiştik. Önemli transferler yapılmış ve takım kamp aşamasına getirilmişti. Fakat özellikle belediye kanadı gereken destekleri şu adamada yerine getiremediler. Bunun üzerine gereken istişareyi yaparak 1967 Ispartaspor oluşumunu durdurduk.

Bu arada takımın lige katılmasıyla ılgili 25 bin TL'lik Futbol Federasyonuna olan teminat mektubunu yatırdığını bildiren Yazgan kamp masraflarını, malzemelerini ve gerekli olan desteği vereceğini sözlerine ekledi.         

Akdeniz - Levent DOĞAN