Uzakta olunca Isparta’ ya ait her şeyin harika olmasını istiyorsunuz. İstiyorsunuz ki içinde Isparta kelimesi geçen her şey sana mutluluk versin. Ancak her zaman her istediğiniz olmuyor. İçinde *Isparta* kelimesi geçenlerden biride Ispartaspor. 3 lig 3. grupta mücadele eden takımımız 16 takımlık grubunda 11. hafta sonunda 11 inci sırada yerini almış. Senelerdir 2. ligde mücadelesine alıştığımız takımımızın aklı başında hiçbir Ispartalıyı memnun ettiğini sanmıyorum.

              Bu seneki mücadelenin kritik analizini yaparsak karşımıza şöyle bir tablo çıkıyor:

            Takımımızın 11 maçta 3 galibiyeti var. Bu galibiyetler Sidespor (3-0), Kütahyaspor (3-1) ve Akhisar Belediyespor’ a (2-1) karşı deplasmanda alınmış. Afyon (0-0), Göztepe (1-1), Aydın (1-1) ve Mustafakemalpaşaspor’ la (1-1) yapılan mücadelelerden beraberlik çıkartılmış, Bozüyük (0-1) , Aliağa Belediye (2-1) , Bursa Merinos (4-0) ve Denizli Belediye (2-0) karşılaşmalarından da mağlubiyetle ayrılınmış. Dikkat çekici nokta takımımızın beraberlikleri afyonla yapılan maç dışında kendi sahamızdaki maçlardan, mağlubiyetleri ise son oynan Bozüyük maçı hariç deplasmanda oynan maçlardan alınmış. Toplamda atılan 12 gol karşılığı 14 gol yemiş ve maç başına gol ortalaması ise 1,1 dir. Takımın aldığı galibiyetler puan sıralamasında sonuncu sırada bulunan takımlar. Evinde aldığı beraberlikler ise puan sıralamasında ortada olan takımlardan. Netice ise şu, Ispartaspor şu andaki mevcut gücüyle küme düşmemeye oynayan, grup ortasında tutunmaya çalışan orta düzeyin hemen altında futbol kalitesine sahip bir takım hüviyetinde.

           11 maçta alınan 3 galibiyet, deplasmanda ki mağlubiyetler, evdeki beraberlikler umuda doğru tükenişin birer işaretleridir bence. Ispartasporun hiçbir yöneticisinin ismini dahi bilmem, futbolcularını tanımam. Ispartaspor’ a tek ilgim adından kaynaklanmaktadır. Bu satırların yazıldığı esnada internete düşen haberde başkan Sn. Tayyar ŞAŞMAZ’ ın istifa ettiği haberi geldi. Haberde Sn. Tayyar Şaşmaz’ ın vali yardımcısı olduğundan bahisle İçişleri Bakanlığının spor kulübü yöneticisi olmaması gerektiği yönündeki görüşü üzerine istifa ettiği yazılmakta. Böylelikle Ispartaspor’ un mülki idare eliyle yönetildiğini öğrenmiş bulunmaktayım. Koca Isparta şehrinde güzide bir kulübe başkanlık yapabilecek, yönetici vasfına haiz işadamı çıkmazmı. Bu takım 3. lig 3. grupta olmaya, ve ne yazik ki bu performansla küme görünüyor, mahkum mu? Yanıbaşımızda ki Antalya ve Denizli 1. ligin altını üstünü getirirken Ispartasporun esamesinin bile okunmaması ne kadar acı. Belki Isparta’ da yaşayanlar bunu anlamayamazlar ama bizim gibi uzakta olanlar bunun acısını “ şehrinizin bir takımı bile yok” nidalarını her gün duyarak bin defa çekiyoruz.