Spor Toto Süper Lig'de Fenerbahçe ile Sivasspor arasında Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda yapılan maçı, sarı-lacivertli ekibin cezası nedeniyle sadece kadınlar ve 12 yaş altı çocuklar izledi.

Türkiye Futbol Federasyonunun bu sezon başlattığı, seyircisiz oynama cezası verilen maçlarda stat kapılarının kadınlar ve çocuklara açıldığı uygulamada, Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nın kapıları ikinci kez sadece kadınlar ve çocuklara açıldı.

Fenerbahçe, sezonun 3. haftasında da cezası nedeniyle Manisaspor'a karşı kadınlar ve çocukların doldurduğu tribünler önünde oynamış ve rakibiyle 1-1 berabere kalmıştı.

Karşılaşmanın başlamasına 2,5 saat kala tribünlere alınmaya başlanan kadın ve çocuk taraftarlar, coşkulu bir atmosfer yarattılar. Stat hoparlörlerinden çalınan şarkılara ve sarı-lacivertli kulübün marşlarına eşlik eden taraftarlar, karşılaşmanın başlama saatini beklediler.

Kadın ve çocuk taraftarlar, maç öncesi stat hoparlörlerinden çalınan 10. Yıl Marşı'na hep birlikte eşlik ettiler.

Sivasspor'u da rakip takım seyirci tribününde az sayıda kadın ve çocuk taraftar destekledi.

Sarı-lacivertli kulüp, Sivasspor maçı için toplam 48 bin bilet dağıtırken, tribünlerin büyük bölümü doldu. Özellikle kale arkası tribünlerin üst bölümleri olmak üzere bazı tribünlerde küçük boşluklar görüldü.

Fenerbahçe'nin, ligin 3. haftasında Manisaspor ile yaptığı maçı toplam 46 bin kadın ve çocuk taraftarın izlediği açıklanmıştı.

Fenerbahçe Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi Yasemin Merçil, maç öncesi yayıncı kuruluş Lig TV'ye yaptığı açıklamada, bugünlerin kendileri için çok anlamlı olduğunu ifade ederek, ''Bu bütünlüğün birer parçasıyız. Herkese teşekkür ediyorum. Sayın Başkanım (Aziz Yıldırım) da sevgi ve saygılarını yolladı herkese. Çok mutluyuz, gerçekten gözleri yaşartan bir manzara'' şeklinde ifadeler kullandı.

Bu arada, kadın taraftarlar maraton alt tribünde ''Ceza değil taraftar'' yazılı pankart açtı.