TRİBÜN-2023-(HABER32)-12

     SEDAT CİCAN – 18.04.2023 

          Futbol, gerçekten çok enteresan bir olay. Nasıl ki, bir futbol müsabakasının  90 ve artılarında skorun nasıl tecelli edeceği önceden bilinemiyorsa, futbol  denilen sihirli  oyunda, yarınların  ne getireceğini bilmekte bir hayli zor. (Meçhulleri çözmeye akıl sır ermez derler ya… 

                Bunu bilen ve yaşayan ve yazan  spor adamı Simon Cuper boşuna “Futbol sadece,  futbol değildir” derken pek çok gerçeği görmüş  ki, futbolun sosyo-ekonomik, kültürel ve turizimsel boyutları olabileceğine  dikkat çekmiş.

                Sözü, BAL liginin 14. Senesinde ISPARTA’mızı temsil edecek takımın belirleneceği baraj maçına getireceğiz.

                Biliyorsunuz ki, Isparta 1. Amatör küme futbol maçlarının 2022-23 şampiyonu TEKESPOR oldu. Ve teknik sorumluluğunu genç hoca Hasan Taşkıran yapıyor, antrenörlüğünü ise Musa Güzel yapmakta. Isparta şampiyonu olarak kupa kaldırdılar ve büyük sevinç yaşadılar. Ve çalıştırdıkları takım  Tekespor önümüzdeki sezon  BAL LİGİNDE yer alabilmek için Keçiborlu Belediyesporla kapışacak. Ama ne kapışma…   

                Şu kaderin cilvesine bakınız ki, Keçiborlu Belediyesporu şu anda Mustafa Özsavlu hoca çalıştırıyor ve BAL baraj maçına sıkı hazırlıyor.

                Futbol ilginç olay dedik ya, usta Mustafa Özsavlu ile çırak Hasan Taşkıran ve Musa Güzel  kapışacaklar. Amaçları 2023-2024 sezonunda BAL (Bölgesel amatör liglerde) ISPARTA’yı temsil etmek.

                2021-2022 sezonunda bu üçlü Isparta 32 Emrespor çatısı altındayken  BAL liginde emek vermiş, alın teri dökmüş ve tek bir amaç “ISPARTA’mız başarılı olsun” diye mesai  ve takımdaş  olmuşlardı.

                Biraz nostalji yapalım ve 26.12.2021’de Isparta Milli egemenlik stadında oynanan ISPARTA 32 EMRESPOR’un, AKŞEHİRSPORU 5-0 mağlup ettiği maçta (ÖZSAVLU-TAŞKIRAN VE GÜZEL)  tam yetkiyle 3’ü de  teknik sorumlulardı.

Şimdi aynı  insanların takımları ayrı,  ancak amaçları aynı maça çıkacaklar ve iki çetin cevizden biri kırılacak. Kazanan BAL’a gidecek, kaybeden  amatöre geri dönecek.

2 Kişinin Yaralandığı Kazada Sürücünün Ehliyetine El Konuldu 2 Kişinin Yaralandığı Kazada Sürücünün Ehliyetine El Konuldu

KEÇİBORLU BELEDİYESPOR-ISPARTA TEKESPOR maçı gerçekten Isparta futbolu adına çok  ilginç geçmeye aday bir maç olarak karşımıza çıkacak.  Usta mı kazanacak, yoksa çırak mı? Teşbihte hata olmaz derler de, bakalım (tekenin)  boynuzu,  kulağı geçecek mi? 

 Bir de şu var.  Ustalar çıraklarına bildikleri her şeyin % 99’nu öğretirmiş de, % 1’ni saklar, bir gün gelir bana lazım olur diye öğretmezlermiş. Bakalım Özsavlu hoca da, bildiklerinin % 1’ni maçta,  çırağına karşı  ortaya dökecek mi? Yoksa çırağın da ustaya bir sürprizi olacak mı? Bizler gibi  tüm  futbolseverler bu maçı bekliyor.

ASKF ve  FUTBOL İL TEMSİLCİLİĞİ maç tarihini belirledi ve spor kamuoyuna açıkladı.  25 NİSAN 2023 SAAT 19.00’DA ATATÜRK STADINA BUYRUN GELİN.

Bu,  bir NEFES maçı. Her iki takımda iddialı. O yüzden nefesi olan, gücü kuvveti olan  ve hak eden takım kazansın.

İlimizi hakkıyla  temsil,  hakkı elde etsin. BAŞARILAR.                                                            Saygılarımızla.