Tarım, su kaynakları, ekonomi ve yaşam biçimi gibi birçok alanı etkileyen kuraklık, ciddi zorluklar yaratıyor.

Isparta'da tarım sektörü, kuraklık nedeniyle büyük bir darbe alıyor. Azalan su kaynakları, tarım ürünlerinin sulama ihtiyacını karşılamayı zorlaştırıyor. Bu da verim kaybına ve ürün kalitesinin düşmesine ve maliyetlerin artmasına neden oluyor.

Türk Psikologlar Derneği Isparta’da Temsilcilik kurdu Türk Psikologlar Derneği Isparta’da Temsilcilik kurdu

Isparta'da tarım ürünleri satan bir esnaf; " Dalgıç pompalar kentte bahçe işleri ile uğraşan çiftçiler tarafından yoğun bir talep görmeye başladı. Özellikle Temmuz ve bu Ağustos aylarında dalgıç pompaları vatandaşlar sürekli soruyor. Şuanda motoru güçlü olan pompalara talep daha fazla. Sebebi de sular çekiliyor. Çekilen sular daha da derine indiği için vatandaşlar suyu çıkartıp, arazilere sulama yapmak için daha da derine daldırıyor. Bu artan talep te sıcak ve yağışsız havaların etkisinden dolayıdır." dedi.

Su kaynaklarının azalması, sadece tarımı değil, aynı zamanda içme suyu teminini de etkiliyor. 

Ekonomik anlamda da kuraklık etkisini gösteriyor. Tarım ürünlerinde yaşanan verim kaybı, fiyatların yükselmesine yol açabiliyor. Ayrıca kuraklık nedeniyle suya erişimde yaşanan zorluklar, işletmeleri ve endüstriyel faaliyetleri de olumsuz etkileyebilir.