Isparta’da Refüje Giren Otomobil Ters Döndü Isparta’da Refüje Giren Otomobil Ters Döndü

Yalvaç’ta 2 katlı betonarme evde henüz belirlenemeyen bir sebeple çıkan yangında 1 kişi yaşamını yitirdi.

Olay ilçeye bağlı Bağkonak köyünde Cuma akşam saatlerinde meydana geldi. Saat 19.00 sıralarında evden dumanlar yükseldiğini gören köy sakinlerinin haber vermesi üzerine itfaiye ekipleri kısa sürede olaya müdahale etti.

Olay sırasında evde bulunan Nuhtu Cesur (93) sağ olarak kurtarılırken, eşi Şerife Cesur yangında can verdi. Savcılık konuyla ilgili inceleme başlattı.

MUHTARDAN AÇIKLAMA

Olay sonrası köy muhtarı İsmail Başoda sosyal medya üzerinden bir açıklama yaptı. Muhtar Başoda açıklamasında;

“16.06.2023 tarihi saat 19:16 sularında köyümüz halkından Nuhtu CESUR’un evinde meydana gelen yangının ilk ihbarı 19:16’da Köyümüz vatandaşlarımızdan İbrahim SARI tarafından gelmiştir. 19:19’da ilk itfaiyemiz yangına alanına intikal etmiştir. 19:23’de ikinci itfaiyemiz su takviyesi için çıkış yapmış olup 19:27’de yangın söndürme tankerimiz yangın alanına itikal etmiştir. 19:31 de ikinci itfaiyemiz yangın alanına intikal etmiştir. 19:36 da ilk çıkış yapan itfaiyemiz su takviyesi ile tekrar yangın alanına intikal etmiş olup tüm bu detaylar köyümüz güvenlik kameralarında mevcuttur. Gerçekleşen bu yoğun hareketlilik ardından  çevre köylerimizden ve Yalvaç Belediyesi tarafından destek ekipleri olay yerine intikal etmiştir. Vatandaşlarımızın ve çalışma arkadaşlarımızın  tüm çabalarına rağmen Nuhtu Cesur amcamıza sağ, eşi Şerife CESUR teyzemizin cansız bedenine ulaşılmıştır. Merhuma allahtan rahmet diler geride kalan ailesine sabırlar dilerim” ifadelerine yer verdi.