6 yaşındayken evliymiş gibi görünüyor ve öldükten 30 yıl sonra çocuğu olduğu ortaya çıktı. Mahallede aynı anne ve babadan olma, aynı ad ve soyadını taşıyan Behçet Gökcük’ün çocukları, babalarından kalan mirası alabilmek için hukuk mücadelesi sürdürüyor.

1938 yılında Ilıdağ'da yaşayan 1909 doğumlu Ahmet Gökcük ile 1911 doğumlu Emir Ayşe Gökcük’ün Behçet adını verdikleri bir çocukları dünyaya gelir. 1983 yılında yaşamını yitiren Ahmet Gökcük ile 1995 yılında hayatını kaybeden Emir Ayşe Gökcük çiftinin evlilikleri süresince 5 çocukları dünyaya gelir.

Çiftin çocuklarından 1936 doğumlu olan Behçet Gökcük, 2006 yılında vefat edince biri erkek 4’ü kız olmak üzere toplamda 5 kardeş babalarından kalan malları veraset ilanı vermeden paylaşır. Geçen yıl miras kalan evi üzerine almak isteyen Bahçet Gökcük'ün oğlu Yaşar Gökcük’e, evin babasına değil aynı adı ve soyadı taşıyan 1938 doğumlu, 1944 yılında 6 yaşında öldüğü kaydedilen Behçet Gökcük’e ait olduğu söylenir.

Olayı öğrenen Yaşar Gökcük, babasından miras kalan evi üzerine almak istediği sırada, babası ile aynı adı ve soyadını taşıyan kişinin 6 yaşında öldüğü ve 30 yıl sonra bir çocuğu olduğunu öğrenir ve şok geçirir. Bu durumu mahkemeye taşıyan Gökcük ailesi, karışıklığın çözülmesini talep eder.

Yeni otogar için ek sefer düzenlenecek mi? Yeni otogar için ek sefer düzenlenecek mi?

"Geçen Yıl Anladılar"

Aydın Adliyesi’nin en ilginç davalarından biri olan bu olay, karmaşık bir hale dönüşmüş ve Yeşilçam’ın 'Yaşar Ne Yaşar Ne Yaşamaz' filmini hatırlatır hale gelmiştir. Davanın avukatı Mahmut Oflaz, babalarının vefatından sonra malları paylaştıklarını ancak intikal işlemlerini gerçekleştirmediklerini belirtirken, geçen yıl intikal için tapuya gittiklerinde tapudaki memurların evi üzerlerine alamayacaklarını söylediğini ifade eder. Oflaz, "Tapunun sahibi olarak Behçet değil, 1938 doğumlu ancak 1944'te vefat etmiş olan bir çocuğa ait olduğunu iddia ediyorlar. Ancak böyle birinin varlığı yok ve memurların 1944'te ölüm kaydı düşüldüğünü söylemelerine rağmen, ilgili müdürlük sadece dava yoluyla bunu kabul edebileceğini belirtiyor. Biz de dava açtık" dedi.

Haber Merkezi