Soner Toros Vefatının 3. Yılında Dualarla Anıldı Soner Toros Vefatının 3. Yılında Dualarla Anıldı

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, ‘Türkiye Tapu’ adlı uygulamasını hayata geçirmek için çalışmalarına başladı.

Bakanlığın bu uygulamayı çıkarmasının asıl amacı, internet üzerinden yapılan tapu işlemlerini daha güvenli hale getirmek. Bakanlığın ‘Türkiye Tapu’ adını verdiği uygulamayı hayata geçirmek için çalışmalarına başladı.

Uygulamanın 2024 yılının son çeyreğinde hayata geçirilmesi bekleniyor. Bu uygulamanın hayata geçmesiyle birlikte internet üzerinden yapılan tapu işlemleri daha güvenli hale getirilecek ve dolandırılma gibi mağduriyetlerin önüne geçecek.

2024 yılının son çeyreğinde hayata geçirilmesi beklenen uygulamayı kullanacak kişilerden mobil veya elektronik imza istenecek ve işlem süreci, kişi veya mekana bağlı olmadan yürütülebilecek. Bu da tapu işlemleri daha hızlı ve daha pratik bir şekilde tamamlanmasını sağlamış olacak.

Uygulamanın hayata geçirilmesiyle birlikte, tapu sorgulama, harç bedeli hesaplama, başvuru, iptal ve devir işlemlerinin yapılması planlanıyor. Aynı zamanda tapu bağışlama, ipotek ve terkin işlemleri de uygulama sayesinde hızla yapılabilecek.