İl Müftü Yardımcısı Halil Taş liderliğinde yürütülen bu özel hizmet, Isparta'nın zengin tarihini ve kültürel mirasını keşfetmeyi amaçlıyor.
İl Müftü Yardımcısı Halil Taş, projenin amacını anlatırken, "Isparta halkının tarihi ve kültürel değerlerini öğrenmesi hedefleniyor. İlk başladığımızda, vatandaşların önünden geçtiği yerlerin aslında ne kadar önemli ve zengin bir geçmişe sahip olduğunu fark etmediğini gördük. Proje kapsamında Isparta'nın tarihini derinlemesine araştırıp, vatandaşlarımıza sunmaya çalışıyoruz." dedi.
Taş, projenin titiz bir araştırma gerektirdiğini belirterek, "Vatandaşlar arasında dolaşan bilgiler yerine Isparta ile ilgili yazılı kaynaklara dayanarak bilgilendirme yapıyoruz. Bu kaynaklar arasında Isparta Tarihi Kitabı, Osmanlı Dönemi Isparta Vakıfları kitapları ve Isparta Valiliği'nin kaynakları bulunuyor." açıklamasını yaptı.
Şu ana kadar 29 program gerçekleştirdiklerini ve bu projenin sürdürüleceğini ifade eden Taş, "Isparta'dan sonra ilçelerdeki önemli mekanları ve kişileri araştırarak halkımızı bilgilendirmeye devam edeceğiz." şeklinde konuştu. Proje ile Isparta'nın tarihi ve kültürel zenginliği halka aktarılırken, şehrin önemli yapıları ve kişilikleri daha yakından tanıma fırsatı da sunuluyor.

Hasan Akıllı Şevket Demirel'i Yazdı Hasan Akıllı Şevket Demirel'i Yazdı