Başkanlığa iş İnsanı Süleyman Kabalak  getirildi. Kongreye katılan TBMM başkanvekili Süreyya Sadi Bilgiç, Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen’in de ön ayak oluşmasıyla yeni bir yönetim kurulunun oluşturulduğunu belirterek, “Bize düşen Isparta olarak bu takıma sahiplenmek” dedi.

                Ispartaspor’un yeni yönetimine başarılar dileyen Bilgiç, kongrede şöyle konuştu:

                “Bir kongre kararı aldık bu kongre kararı neticesinde de inşallah bu kongreyle beraber Ispartaspor’u yeni yönetimle önümüzdeki yıl için bu dönemle beraber teslim edeceğiz. Biz 6 sene önce bu yolculuğa çıktığımızda Özel İdare spor takımını Isparta spora dönüştürerek, yeniden Isparta’nın bu tür yeniliklere, bu tür spor kulübü ihtiyacı olduğu düşüncesiyle yola çıktık.

Yola çıktığımızda o gün belki de kimse yoktu ama o günden itibaren bizimle beraber yürüyen 1. Başkanımız Bülent Sarıgül Başkan, Mustafa Özaydın Başkan ve Yönetimine sonrasında Ali Bolat Başkan Yönetimine, Atakan başkan Yönetimine ayrı ayrı teşekkür ediyorum.

Bizlere inanan, bizlerden desteğini esirgemeyen biliyorsunuz anlamsız eleştiri aldık. Gereksiz bir sürü dedikodu duyduk, bunların hepsi hikâye. Bunların hiçbirine aldırmadık ve bu yolda da yürümeye devam ettik.

Bal liginde mücadele ederken, ikisinde de ucundan dönerken Atakan Başkan’da öncesinde de farklı görüşmemize rağmen şartları oluşturamadığı için idrak edememişti. Daha sonra Başkana biz şartları oluşturacağız diye gittik. Atakan Başkanı önde bu işe sürdük.

Gelinen noktada önce bal liginden şampiyonluk, arkasından 3. Lig, 2. Lig final grupta oynayan pek çok Türkiye’de ki takımlara baktığınızda sağlam karaktere sahip bir takım oluşturduk. Maddiyasıyla oluştu, sporcularıyla oluştu, yönetimiyle oluştu, yönetim prensipleriyle oluştu. Hiç kimseye bu takımı heba ettirmeyeceğiz. Bu gelinen nokta itibariyle ben kendisine saygı duyuyorum. Atakan Başkan şehirden yeterli desteği alamadığı vesilesiyle, hakikaten kendisi içinde son 3 yıldır maddi manevi çok yorucu olduğu içinde bu kulüpte son verme kararı aldı. Bunu da saygıyla karşıladık. Bu süreç içerisinde de bir sürü laf dolaştı. Asla ve asla bu kulüp yönetimsiz kalmaz.

Isparta’da Belediye Başkanımızın da ön ayak olmasıyla, iş adamlarımız dediler ki biz maddi manevi gerekeni yapacağız. Söz verdiğimiz vaatleri yerine getireceğiz. Biz öyle bir mücadele yaptık ki karşımızda 40 milyonlu, 50 milyonlu, 35 milyonlu bütçelere sahip ilçeler; Ispartaspor 5-8 milyonluk bir bütçelerle mücadeleyi sürdürüyor.  İlçelerin kulüpleriyle ilgilenen arkadaşlar var, onlarında hepsinin söylediği hakikaten Isparta spor mucizesi olarak bu sürece baktılar. Bugün gelinen  noktada yeni bir yönetim inşallah teşvik edecek. Bu yeni yönetimi borcu olmayan sistemleri kurulmuş bir kulüp. Yeni yönetim arkadaşlarımızdan beklediğimiz şey aynen Atakan Başkanın yönetiminde olduğu gibi Isparta sporu daha da ileriye götürecek, başarıya ulaştıracak bütünüyle fedakarca bir takım oluşturmalı.

Mehmet Vekilim bu yolculukta beni hiç yalnız bırakmadı, ben kendisine de teşekkür ediyorum. Bir şeyi bilmenizi istiyorum. Yeni yönetimle beraber bütün arkadaşlar Ispartalılarında bilmesini istiyorum. Bize düşen Isparta olarak bu takıma sahiplenmek.

Isparta’ya da Ispartalılara da, takım taraftarlarına da hiç kimsenin böyle bir düzen yaratma, yaşatma ne hakkıdır ne de haddidir. Bu 6 yıl içerisinde bizlerden desteğini esirgemeyen bütün arkadaşlarımıza, basın mensuplarımızın hepsine şükranlarımı sunuyorum.

1-Isparta spor asla sahipsiz kalmaz.

2-Isparta her zaman kendi alternatiflerini yaratabilir.

3- Isparta bu şuurada sahiptir, güce de sahiptir.

Bunlar bir görevdir bu iş için kendinden vereceksin, ailenden vereceksin, özel hayatından vereceksin, maneviyatından vereceksin, maddiyatından vereceksin her şeyinden vereceksin. Yalın ayak başı kabak bir sevdanın peşinde koşturacaksın. Yeni yönetimde bütün arkadaşlarımıza bunun kendisinin bir rol örneği olarak kabul eder. Sonuna kadar kulübümün arkasında ve yanında olduğumu bütün kamuoyunun da bilmesini istiyorum.

Isparta'da Hafta Sonu Sağanak Yağmur Bekleniyor Isparta'da Hafta Sonu Sağanak Yağmur Bekleniyor