Türkiye'nin dijital hizmet platformu e-Devlet, vatandaşlara birçok önemli işlemi online olarak gerçekleştirme imkanı sunuyor.

Adınıza kurulmuş bir şirket olup olmadığını öğrenmek için e-Devlet sistemine giriş yapmanız yeterli. Arama kısmına "Sahibi / Ortağı / Yetkilisi Olduğum Ticari İşletme veya Şirketler" yazarak ilgili hizmeti bulabilirsiniz. Karşınıza çıkan ekranda adınıza kayıtlı şirketlerin bilgilerini görebilirsiniz. Eğer adınıza kurulmuş bir şirket yoksa, "Merkezi Sicil Kayıt Sistemi’nde sahibi / ortağı / yetkilisi olduğunuz bir ticari işletme veya şirket bulunamamıştır." gibi bir ibare ile karşılaşacaksınız.

Aynı şekilde, adınıza şirket kurulmasını istemiyorsanız, e-Devlet üzerinden kısıtlama işlemi de gerçekleştirebilirsiniz. Bunun için e-Devlet sistemine giriş yaptıktan sonra arama kısmına "Ortak / Yetkili Olunmasına Yönelik Kısıtlama İşlemleri (MERSİS)" yazarak ilgili hizmeti bulabilirsiniz. Kısıtlama türünü seçerek başvurunuzu tamamlayabilirsiniz. Kısıtlama işlemlerine dair detaylara "Başvurularım" sekmesinden ulaşabilir ve gerektiğinde kısıtlamayı kaldırabilirsiniz.

Isparta’da otomobil virajı alırken takla attı Isparta’da otomobil virajı alırken takla attı

e-Devlet kapısı üzerinden yapılan bu işlemlerle, adınıza kurulmuş bir şirket olup olmadığını öğrenmek ve şirket kısıtlama işlemlerini kolaylıkla gerçekleştirmek mümkün hale geliyor.