Apple CEO’su Tim Cook’un artırılmış gerçeklik açıklamalarının ardından bu yıla yönelik özel planları konusunda net bir bilgi vermemişti. Fakat ortaya çıkan raporlar ve bazı röportajlar Apple’ın bu yıl AR konusuna oldukça önem vereceğini ortaya koydu.

Tim Cook İrlanda’da yaptığı konuşmada “AR konusunda heyecan duyuyorum, tüm hayatımızı etkileyecek en büyük şeylerden biri AR olacak.” açıklamalarıyla gözleri Apple’ın AR planlarına çevirdi. Resmi olarak açıklanmasa da ortaya çıkan raporlarla bu seneki plan da netleşiyor.

Son raporlara göre şirket ARKit yazılımını iPhone ve iPad için de oluşturmaya başladı ve bu yıl AR donanımı konusunda önemli yenilikler sunacak. Apple analistleri tarafından, gelecek nesil Apple cihazlarının AR deneyimini daha da geliştirecek yeni sensörler kullanması bekleniyor.

ToF sensörleri bunlardan biri olsa da yeni ve ismi duyulmamış teknolojilerin bu yıl yapılacak lansmanlarda tanıtılacağı düşünülüyor. Henüz ismi belli olmayan bu sensörlerin çevresindeki nesneleri üç boyutlu algılayarak yüzeyleştirmek dışında farklı özelliklere de sahip olacağı düşünülüyor.

Strategy Analytics şirketinden MacQueen, Apple AR gözlükleri konusunda artan sızıntıların da bu yılı işaret ettiğini bildirdi. Bir süredir konuşulan ve birçok farklı sızıntıyla karşımıza çıkan Apple AR gözlükleri önümüzdeki Eylül lansmanında tanıtılabilir. Apple’ın Mart ayı lansmanında da bazı yeni AR teknolojilerini de tanıtılacağı düşünülüyor. Süreci hep beraber göreceğiz.