Ünlü analist Kuo, Apple ’ın yeni modellerinde fiziksel değişiklikler yapacağını öne sürdü. Özellikle ana işlem kartı hakkında radikal kararlar alacağı söylenen Apple ’dan şaşırtıcı hamleler gelebilir.

Ming-Chi Kuo, Apple ’ın 5G altyapısına ve diğer yeni teknolojilere yer açmak adına ana işlem kartını yüzde 10 oranında büyüteceğini ifade etti. İlgili büyütme işleminin esas amacı, yeniliklere yer açmak.

Bu işlem, şirketin bileşen maliyetleri hanesine yüzde 35 oranında ek bir maliyet yükü bindirecek. iPhone 11, iPhone 11 Pro ve iPhone 11 Pro Max modellerinde bulunan 4G modemi, 2020 ’de yerini 5G mimarisine bırakacak.

A serisi çipleri ve OLED ekranları kullanmayı tercih eden teknoloji firması, ürünlerinin fiyatını belirlerken büyük ölçüde bu tarz bileşenleri referans alarak hesaplama yapıyor. Ana işlem kartı da bunlardan biri.

Son olarak yeni iPhone modellerinin iPhone 4 tasarımını andıran bir tasarım ile piyasaya sürüleceğini belirten Ming-Chi Kuo, 2020 iPhone modellerinin yeni bir metal çerçeveye sahip olacağının altını çizdi.

Daha kompleks bir mimariye sahip olacağı söylenen yeni modeller, kaplama ve montaj işlemlerinde safir veya cam tarafından donatılacak. Bu 2 ana işlem, montaj kaleminde yüzde 60 ’a varan bir maliyet artışına sebep olacak.

Telefon kasası giderlerinde de yüzde 50 ’ye kadar bir artış bekleyen analistin söyledikleri, kullanıcıları şimdiden şaşırttı. Sizce yeni fiyatlar akıllı telefon piyasasına nasıl yansır?

Bu haber sizlere www.haber32.com.tr farkıyla sunulmuştur