Direkt olarak Çin Devlet Başkanı Xi Jinping tarafından gündeme getirilen konu, Çin ’in blockchain teknolojisini gelir kapısına dönüştüreceğinin sinyallerini verdi. Proje kapsamında, Çin ’de 24 Ekim Blockchain Günü olarak ilan edilecek.

Endüstri ve Bilgi Teknolojileri Bakanlığı bünyesinde kurulacak bir birim, blockchain tabanlı ve reel ekonomiye gelir sağlayabilecek projeleri üretecek. Blockchain birimi olarak anılması beklenen bu birimin kurulması, Çin ’in kripto para piyasalarına sıcak bakacağı anlamına gelmiyor.

Kripto paralardan daha çok blockchain teknolojisinin kendisine yoğunlaşmak isteyen Çinli yetkililer, üretim ekonomisinin herhangi bir problem yaşaması durumunda ek gelir sağlamak için teknolojinin kullanılması gerektiği görüşünde.

Özellikler son dönemlerde etkisini iyice hissettiren ticaret savaşları nedeniyle Amerika Birleşik Devletleri ile sürekli sürtüşmeler yaşayan Çin, Huawei ’nin yaşadığı problemlerin ardından alternatif yöntemlerle gelir kapısı yaratmak için kolları sıvamıştı.

Görünüşe göre yakın gelecekte blockchain ve yapay zeka, Çin ’in Amerika Birleşik Devletleri karşısındaki en güçlü ekonomik silahları haline gelecek.

Bu haber sizlere www.haber32.com.tr farkıyla sunulmuştur