AMD CEO ’su Lisa Su, geçtiğimiz aylarda mobil işlemciler hakkında bilgi vermişti. 2019 yılında 7 nm üretim teknolojisine geçen AMD, 2020 yılında dizüstü bilgisayar işlemcileri için de 7 nm üretime geçileceğini söylemişti. AMD ’nin mobil alanda da rekabeti arttırmaya çalışması tüketiciyi mutlu edeceğe benziyor.

9. nesil mobil Intel işlemciler, kas gücü açısından AMD işlemcilerden çok daha güçlü. Ancak mobil Intel işlemcilerden gelen şikayetlere göre, sıcaklık sorunu mevcut. Bu durumun çözümü de daha düşük nm değerine sahip işlemcilerden geçiyor. Intel ’in açıklamalarından sonra 10. nesil işlemcilerin 10 nm üretim teknolojisi ile gelmesi mümkün.

AMD ’nin 8 çekirdekli işlemcilerinin nasıl performans sergileyeceği ve ne kadar ısınacağı hala merak konusu. 7 nm üretim her ne kadar bu duruma çözüm olsa da, mobil alanda 8 çekirdekli işlemcilerin daha fazla ısınacağı aşikar. Intel ’in 8 çekirdek ve 16 izleğe sahip Core i9 9880H işlemcisi bu duruma örnek verilebilir.

AMD ’nin yeni işlemcileri ile gelecek ilk dizüstü bilgisayar, Asus ’un ROG ailesi olacak. AMD ’nin hali hazırdaki mobil işlemcilerini en fazla kullanan firmalardan birisi Asus. Sızdırılan görsellere göre, 1600 € fiyata kadar birçok AMD işlemcili Asus laptop olacak.

Siz yeni mobil işlemciler hakkında ne düşünüyorsunuz?

Bu haber sizlere www.haber32.com.tr farkıyla sunulmuştur