Sözcü‘nün temasa geçtiği üst düzey bankacılık kaynakları da bu gelişmeyi doğruladı.

Kaynak 15-20 günlük bir süre içerisinde bilgilerin çalındığı kartların bankalar tarafından iptal edilmesinin beklendiğini söyledi. Üst düzey sektör kaynağı, “Kart bilgileri sızıntısı bir internet sitesinin e-ticaret platformu üzerinden gerçekleşti” açıklamasında bulundu.

Çalınan 455 bin kart bilgisi içerisinde neler var?

Hem bankamatik kartlarının hem de kredi kartlarının çalındığını belirten Group-IB ’nin siber suçlar araştırma bölümü başkanı Dmitry Şeştakov, “Kartların son kullanma tarihi, CVV/CVC, kullanıcı adı gibi bilgilerin yanı sıra isim, e-posta adresi ve telefon numaralar bulundu” açıklamasını yaptı.

Şestakov, “Üç kaynaktan dolayı kartlar çalınmış olabilir. Bunlardan birincisi kullanıcının kredi kartı bilgilerini sahte sitelere vermesi, ikincisi WEB tarayıcılardaki verileri çalan kötü amaçlı uygulamalar ve üçüncüsü ise JavaScript bazlı dolandırıcıların hacklenmiş sanal mağazaya verilerini girmesiyle olur. Çoğunlukla üçüncü durum yaşanıyor” dedi.

Henüz bir açıklama yok

Henüz e-ticaret sitelerinden, bankalardan ve Türkiye ’deki herhangi bir kurumdan, konu ile ilgili bir açıklama gelmedi. Açıklama yapıldığında biz de ShiftDelete.Net ’ten gelişmeleri sizlere aktarmaya devam edeceğiz.

Bu haber sizlere www.haber32.com.tr farkıyla sunulmuştur