Honor ’un 5 yıl önce piyasaya sürdüğü akıllı telefonu Honor Play 4X güncelleme aldı. Çin ’den gelen haberlere göre, modelin piyasaya sürülüşünün 5 yıl ardından gelen güncelleme kullanıcıları şaşırttı. Honor yayınladığı yeni güncelleme ile herhangi yeni bir Android sürümünü kullanıcılara sunmuyor. Yayınlanan 57.74 MB büyüklüğündeki güncelleme ile beraber telefonun çeviri özelliği daha da hızlandırılmış durumda.

Gelen güncelleme küçük ve sadece bir uygulamanın hızlanmasını sağlıyor. Yani herhangi bir güvenlik güncellemesi veya Android sürüm yükseltmesi söz konusu değil. Her ne kadar güncelleme bu denli küçük olsa da 5 yılın ardından bir Android telefonun güncelleme alması çok görülebilir bir durum değil.

Honor Play 4X özellikleri

5 yıl öncesinin teknolojisi ile karşımıza çıkan telefon 5.5 inç büyüklüğünde bir ekrana sahip. 720 x 1280 piksel ekran çözünürlüğüne sahip telefon, Kirin 620 işlemcisinden güç alıyor. Bu işlemciye ise 1 GB RAM eşlik ediyor. Telefonun dahili depolama hafızası ise sadece 8 GB. Arka tarafta 13 MP, ön tarafta ise 5 MP kameraya sahip telefonun 3.000 mAh bataryası bulunuyor.

Honor ’un uzun yıllar sonra eski model bir telefonu için güncelleme yayınlaması hakkında fikirleriniz neler?

Bu haber sizlere www.haber32.com.tr farkıyla sunulmuştur