2020 yılı, birçok rekabete ev sahipliği yapacak. 4. nesil Ryzen işlemciler ve 10. nesil Intel işlemciler arasındaki rekabet kızışırken, NVIDIA ve AMD arasındaki rekabette artıyor. Son olarak NVIDIA’nın 50 dolarlık RTX 2060 indirimine karşı, AMD’de 5600 XT kartını güçlendirmeyi seçmişti. AMD’nin bu yıl tanıtacağı RX ekran kartları ve NVIDIA’nın Ampere kartları, rekabeti kızıştıracak.

AMD’nin birçok seviye için ekran kartı bulunsa da, RTX 2080 Ti gibi tepe model bir kartı bulunmuyor. Bu yüzden firma bu yıl tanıtacağı Big Navi ile üst seviyede de rekabete girmek istiyor. Big Navi ekran kartı daha önce birkaç kez performans testlerinde görüntülenmişti. Testlerin sonucuna bakarak bu kart için RTX 2080 Ti katili denebilir. Ancak kartla ilgili detaylı özellikler bilinmiyor. 16 GB VRAM ile geleceği konuşulan detaylar arasında.

Big Navi kartının 5 Mart 2020‘de düzenlenecek olan Finansal Analist Gününde tanıtılması bekleniyor. FAD büyük bir oyun etkinliği olmasa da, AMD’nin bu tarz sürprizlerine daha önce şahit olmuştuk. Bu etkinlik ile birlikte NVIDIA’nın Ampere kartları da tanıtılabilir. Ancak tanıtım tarihleri firmaların ertelemeleri sebebiyle değişebiliyor. Big Navi 5 Mart tarihinde tanıtılmaz ise, büyük ihtimalle Computex 2020 etkinliğinde tanıtılacaktır.

Siz RTX 2080 Ti rakibi AMD Big Navi ekran kartı hakkında ne düşünüyorsunuz?