Android telefonlar güvenlik açığı ile karşı karşıya

Güvenlik açığı verileri incelendiğinde ise, izinsiz ses kaydından, istemsiz komut çalıştırmaya hatta sistem ve kablosuz ayarlarını değiştirmeye kadar bir çok zararlı tehditin olduğu ortaya çıkarıldı. Şirket kurucusu Angelos Stavrou ise yaptığı açıklamada “Ucuz cihazlar yaratma savaşında, yazılım kalitesinin düşmesinin kullanıcıları zor durumda bırakacağına inanıyorum” ifadelerini kullandı.

Google tarafından gelen açıklama ise şöyle; “Böyle bir konuda bize destek olan tüm güvenlik firmalarının çalışmalarını takdir ediyoruz.

Cihazlar piyasaya sunulmadan önce 100 ila 400 arasında önceden yüklenmiş uygulamaya sahip oluyor. Bu uygulamaların çoğunun fiziksel cihazı yapan şirketlerin olmaması, üçüncü kişilerden gelen kodların tehdit oluşturduğu ve üzerinde çalışmalara başlanacağı duyuruldu.

Samsung cihazlarda ise 33 güvenlik açığı yakalandığını bildirildi. Samsung ise bu güvenlik sorunlarını denetleyerek, uygun güvenlik önlemleri ile bu açıkları kapattığını belirtti.

Saf işletim sistemli cihazların üzerine satıştan önce eklenen üçüncü parti yazılımların denetlenmesi konusunda bir çok güvenlik firması çalışmalarını sürdürüyor.

Bu haber sizlere www.haber32.com.tr farkıyla sunulmuştur