Akıllı asistanların yaygınlaşması ile birlikte hayatımıza giren akıllı ev sistemleri hatrı sayılır kitleye ulaşmayı başardı. Gündelik hayatımızın kolaylaşması için çalışmalar yürüten şirketler bu konuda belli standartların oluşması için güçlerini birleştiriyor.

Apple, yayınladığı yazıda akıllı ev cihazları için geliştirilecek olan bağlantı standardı için çalışmalara başladıklarını açıkladı. Firma, çalışmalarını Google, Amazon, Zigbee Alliance, IKEA, Signify, Samsung SmartThings gibi şirketler ile ortak yürüteceğini belirtti.

Google yetkilileri, “Geliştiriciler ve tüketiciler yapılacak olan evrensel bağlantı standardından faydalanacak. Oluşturulacak yeni standart, geliştiricilerin ürün ve yazılım arasındaki bağlantıyı sağlaması kolaylaşacak ve maliyeti düşürecek. Kullanıcılar ise seçtiği akıllı ev teknolojisinden bağımsız olarak evlerini nasıl kontrol etmek istediğini belirleyebilecek.” dedi.

Geliştirilen akıllı ev bağlantı standardı Google Asistan, Amazon Alexa ve Apple Siri dahil olmak üzere birçok akıllı asistan ile çalışabilecek. Bu sayede evinizdeki akıllı cihazları istediğiniz akıllı asistan ile kolayca kontrol edebileceksiniz.

Şirketler, ortak çalışma neticesinde 2020 yılının sonlarına doğru yeni standardın taslak uygulamasını yayınlayacaklarını açıkladı.

Bu haber sizlere www.haber32.com.tr farkıyla sunulmuştur