Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Ömer Fatih Sayan, Twitter üzerinden kullanıcıların merak ettiği durum hakkında ilk açıklamasını yaptı.

Google servislerinde global sorunlar (Yunanistan, Romanya, Bulgaristan gibi) olup, ülkemizde de hissedilmektedir.

Türkiye ’deki operatörlerimizden kaynaklı bir arıza bulunmamaktadır.

USOM ekiplerimiz süreci yakından takip etmektedir.

Türkiye ’nin verisi Türkiye ’de kalmalıdır.

— Dr. ÖMER FATİH SAYAN (@ofatihsayan) December 19, 2019

Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Ömer Fatih Sayan tweet attı

Bakan Yardımcısı, Twitter üzerinden yaptığı açıklamada Türkiye hakkında herhangi bir sıkıntı olmadığını belirterek kullanıcıların endişelerini bitirdi. Sayan, yaşanan sorunların Yunanistan ve Bulgaristan bölgesinde oluştuğunu ve bu durumun ülkemizi de etkilediğini belirtti.

Ülkemizde operatörlerden kaynaklanan herhangi bir sıkıntının bulunmadığı da söylendi. Önemli bir ismin yaptığı açıklama ardından kullanıcıların soruları cevaplanmış oldu.

Ne olmuştu?

19 Aralık günü sabah saatlerine başlayan erişim sorunu ile birlikte, Türkiye ’deki kullanıcılar Google servislerine erişmekte sorun yaşadı. Google Analytics ’ten Google Maps ’e, YouTube ’a tüm Google uygulamalarında ortaya çıkan bu sorun kısa sürede ülkemizin gündemine oturdu. Downdetector ’deki verilere bakıldığında yalnızca ülkemizde değil, dünyanın farklı ülkelerinde ve özellikle Avrupa ’da benzer sorunların yaşandığı görüldü.

Şimdilik Google cephesinden yapılmış resmi bir açıklama yok.

Gelişmeleri sizlere aktarmaya devam edeceğiz.

Bu haber sizlere www.haber32.com.tr farkıyla sunulmuştur