Zengo

Yönetmen Şahan Gökbakar
Oyuncular Yasemin Sakallıoğlu, Dilşah Demir, Ece İrtem
Tür Komedi
Ülke Türkiye

Zengo, ünlü bir modacı olmayı hayal eden ancak türlü zorluklarla karşılaşan bir kadını anlatıyor. Başrol olan Zerrin, yaşadığı mahallede yapılan kentsel dönüşüm sayesinde lüks bir hayata adım atar. Ancak küçüklükten beri rakibi olan Menkibe‘nin tasarımları çalıp, defile yapması planları altüst eder. Bundan sonra Zerrin, en yakın arkadaşı Fazilet ve terzisini alarak büyük bir maceraya atılır.

Nuh Tepesi

Yönetmen Cenk Ertürk
Oyuncular Haluk Bilginer, Ali Atay, Mehmet Özgür
Tür Dram
Ülke Türkiye

Dram türünde olan filmde, babası ölmek üzere olan ve hamile olan eşiyle ayrılmak üzere olan bir adamın hikayesini anlatıyor. Ömer, babasının rahatsızlanmasının ardından onu memleketi Bursa‘ya götürür. Bu babasının istediğidir. Ömer‘in babası ölünce, köyün yakınındaki bir tepede bulunan ağacın yanına gömülmek ister. Çünkü baba, bu ağacı kendisinin diktiğini söylemektedir. Ancak köylü fikre karşı çıkar. Çünkü köylünün inanışına göre bu ağaç Nuh Peygamber tarafından dikilmiştir. Ağacı ziyaret edenler de köylüye geçim kapısı olmuştur.

Mendilim Kekik Kokuyor

Yönetmen Hüseyin Özden, Hakan Kurşun
Oyuncular Mehmet Çevik, Wilma Elles, Çetin Büyükakın
Tür Dram
Ülke Türkiye

Anadolu‘daki bir köyle yaşayan Hasan ve Yusuf, amca çocuklarıdır. Bu iki kuzen, Elif isimli kıza aşık olur. Elif‘in gönlü de ikisinden birindedir. Ancak bu sevginin Hasan ya da Yusuf  arasından hangisi için olduğu belli değildir. Çıkan seferberlik emriyle, eli silah tutan herkes gibi cepheye gidecek olan Yusuf, Çanakkale‘ye doğru yola çıkmadan önce Elif’e onu sevdiğini söyler. Yusuf, Hasan‘ın başka birini sevdiğini Elif‘e söyler. Ardından Elif‘in Hasan için işlediği kekik kokulu mendili gizlice alır. Cephede çatışmalar yaşanırken esir düşenler olur.

Hayal Adası

Yönetmen Jeff Wadlow
Oyuncular Michael Peña, Maggie Q, Lucy Hale
Tür Korku, Macera
Ülke ABD

Hayal Adası, eğlenmek amacıyla bir adaya giden insanların hikayesini anlatıyor. Bu adada her istediği ve hayal ettiğini yapma vaadinde bulunan Bay Roarke, gizemli bir adamdır. Fakat adada gelişen olaylar, eğlenmeye gelen kişilerin düşündüklerinden farklıdır. Adada doğaüstü olaylar ve karanlık tema içinde kalan ziyaretçiler, hayatta kalma mücadelesi vermeye başlar.

Seberg

Yönetmen Benedict Andrews
Oyuncular Kristen Stewart, Jack O’Connell, Margaret Qualley
Tür Biyografik, Dram
Ülke ABD

Genç bir FBI ajanı, aktris Jean Seberg‘i araştırmak için görevlendirilir. 1960‘lı yılların sonunda sivil haklar hareketine desteğini sunmuş olan Seberg, radikal Afro-Amerikan aktivist örgütü Black Panther hareketini desteklemiş ve devamında FBI, COINTELPRO ile kendisini yıpratmaya çalışır. COINTELPRO, gizli şekilde bazı oluşum ve örgütlere karşı yapılan operasyonlardı.

Sabit Kanca: Son Soru

Yönetmen Nuri Yıldız
Oyuncular İsmail Baki Tuncer, Fırat Sobutay, Zerrin Sümer
Tür Komedi
Ülke Türkiye

Sabit Kanca, artık yarışmalara katılmama kararı almıştır fakat hayatını kurmak için bunu yapması gerekmektedir. Yaşadığı hafıza kaydı nedeniyle yarışmalardan uzak kalmayı tercih eden Sabit Kanca‘nın artık tek bir amacı vardır. O da Zeki‘nin iyileşmesidir. Çünkü Zeki, Sabit Kanca‘nın kendisini sorumlu tuttuğu kazadan sonra tekerlekli sandalye ile yaşamını sürdürmektedir.

El-Deccur

Yönetmen Gökhan Arı
Oyuncular Fatih Kınacı, Aybars Mengi, İsmail Ülgey
Tür Korku
Ülke Türkiye

Filmde, bir grup arkeoloji öğrencisinin öğretmenleriyle birlikte kazı yapmaya gitmesini konu ediyor. Daha önceden belirlenen bölgeye giden öğrenciler oldukça heyecanlıdır. Kazıların başlamasından sonra bir öğrenci tılsımlı bir nesne bulur. Ancak bundan sonra hayatı altüst olur. Gün batımından sonra öğrencilerde olan heyecan yerini korkuya bırakır. Ekibin kurtuluşu için sabah olması gerekmektedir.

Yokuş Aşağı

Yönetmen Gökhan Arı
Oyuncular Fatih Kınacı, Aybars Mengi, İsmail Ülgey
Tür Korku
Ülke Türkiye

Evli bir çift, çocuklarıyla birlikte Alp Dağlarına kayak yapmaya gider. Ancak yaşanan bazı olaylar, hayatlarına dair düşünmelerine sebep olur. Çığ felaketinin yaşanmasının ardından Pete‘in hareketleri, işleri çıkmaz bir hale getirir.

Tamircikler Robotçuklara Karşı

Yönetmen Oleg Uzhinov, Ivan Pshonkin, Basil Bedoshvili
Tür Animasyon
Ülke Rusya

Profesör Eugenius, arkadaşı Erika ile karşılaşır. Bu karşılaşma hem kendisi hem de Tamirclikler için tehlikedir. Yıllarca görünmeyen Erika, Tamirciklerden daha güçlü olan Robotçukları üretmiştir. Ayrıca Tamircikler ve Robotçuklar arasında bir yarışma yapılmasını planlamıştır. Tamircikler‘in yarışı kaybetmesinden sonra, Erika Robotçukların varlığını dünyaya duyuracaktır. Bu nedenle Eugenius ve Tamircikler büyük bir mücadeleye başlar.

Bu hafta vizyona giren filmler bu şekildeydi. Gelecek hafta görüşmek üzere. İyi seyirler.