Her firma, her proje şu veya bu şekilde bilişim teknolojileriyle temas halindedir. Bilişim teknolojileri söz konusu olduğunda ise olmazsa olmaz alt yapımız elbette sunuculardır. Peki bu sunucular nerede çalışıyor? Ne olur ne olmaz gözümün önünde olsun diyerek işyerinizde mi muhafaza ediyorsunuz? Aman diyelim.

Eskiden veri merkezleri yüksek fiyat politikaları uygular, sunucuların kiralanması  yada barınması için ciddi maliyetler sunarlardı. Ama sektör gelişti, zaman değişti. Artık sunucunuzu işyerinizde muhafaza etmeniz daha pahalı, daha külfetli hale geldi. Üstelik elinizin altındaymış gibi yönetebiliyor, hatta daha geniş ve faydalı imkanlardan faydalanabiliyorsunuz.

Mesela sunucunuzda meydana gelebilecek donanımsal bir arıza durumunda her zaman elinizde yedek parça bulundurmanız mümkün olamayabiliyor. Oysa verimerkezleri sizin için arıza vermesi muhtemel parçaları stokta bulundurur ve daha hızlı, daha efektif müdahalelerle yaşanan sorunu çözebilir. Alacağınız sunucu barındırma hizmeti ile birlikte aynı zamanda donanım güvencesine de sahip olursunuz.

Hatta sunucunuzu taşımanıza da gerek yoktur. Sunucunuz sizde kalabilir, sunucu kiralama hizmeti alarak kendi sunucunuzu yine iş yerinizde yedekte bulundurabilirsiniz. Üstelik 24 saat çalışan ve yaklaşık 200-300 watt enerji çeken bir sistemin ortaya çıkartacağı yangın riskinden de kurtulmuş olursunuz.

Evet, hemen aklınızda şu sorular belirdi. Ya sistemimde bir sorun çıkar ve konsoldan müdahale etmem gerekirse? Merak etmeyin, servis sağlayıcınız size bir KVM erişimi sağlayacaktır. KVM erişimi ile sunucunuza bağlanacak özel bir ekipman ile serverınızın ekranına ve klavyesine kendi bilgisayarınız üzerinden müdahale edebiliyorsunuz.

Sunucunuz kilitlenir ya da yanıt veremez duruma gelirse peki? Bu durumda da mail atmanıza ya da telefon etmenize gerek yok. RemoteReboot teknolojisi ile basit bir arayüz üzerinden sunucunuzun elektriğini kesip tekrar verebilir, böylece hard reset işlemini gerçekleştirebilirsiniz.

Sisteminiz çöker ve yeniden ayağa kaldırılamayacak duruma gelirse peki? Bu durumda da hızla ve kolayca yeni bir sunucu sizin için kurulur ve yayına açılır. Siz arızayla ilgilenmez, yeni sunucunuzla kaldığınız yerden devam edersiniz. Peki yedekler? Merak etmeyin, sunucunuzun yedeklerini otomatik olarak alabileceğiniz bir de yedekleme hizmeti mevcuttur. Yeni sunucunuz devreye girdiğinde lokal bağlantılar üzerinden yedeklerinize erişip geri yükleyerek sunucunuzu kaldığınız yerden devam ettirebilirsiniz.

Bunca avantaja sahipken neden sunucunuzu hala işyerinizde tutuyorsunuz? Tutmayın, buyrun tıklayın Datafon Hosting Hizmetleri