DJI Mavic Mini kutu açılışı videosunda ilk olarak drone modelini kutusundan çıkarıyoruz. Sonrasında ise telefonumuzu bağlayarak ilk uçuşu gerçekleştiriyoruz.

Dilerseniz lafı daha fazla uzatmadan sizleri bu eğlenceli video ile baş başa bırakalım. İyi seyirler…

DJI Mavic Mini özellikleri

DJI Mavic Mini özellikleri ile ilgili detaylara ilk olarak tasarımdan başlayalım. 140 x 82 × 57 mm boyutları ile gelen drone, avuç içine sığabilen ebatta. Mavic 2 serisinde kullanılan kumandanın bir benzeri Mavic Mini ’de de karşımıza çıkıyor. Ancak, kumandada ne yazık ki dijital ekran bulunmuyor. Aynı zamanda kumandanın drone modelinden daha büyük olduğunu da belirtelim.

Üç eksenli mekanik stabilizasyon özelliği ile gelen drone ’un üzerinde microSD kart girişi ve micro USB giriş bulunuyor. Mavic 2 modelindeki dahili depolama alanı ise malesef Mavic Mini ’de yok.

Mavic Mini‘nin üzerindeki kamera 2.7k çözünülüğünde 30 FPS video kaydı yapabiliyor.

Minik drone modelinin üzerinde sensör bulunmuyor. Bu yüzden önde ya da arkadaki engellerden kaçınmak tamamen kullanıcının elinde.

Hava koşullarına bağlı olarak, drone ’u tamamen dolu bir şarjla 30 dakika boyunca kullanmak mümkün. Ancak, rüzgar durumuna göre bu sürede daha aşağı da çekilebilir.

Mavic Mini ’yi kullanmak için telefonunuza DJI Fly isimli bir uygulama indirmeniz gerekiyor. Tüm ayarlar da bu uygulama üzerinden yapılıyor. Fotoğraf ayarları kısmında çekim süresi, otomatik pozlama ya da manuel pozlama ayarları yapılabiliyor. Video kısmında ise FPS seçimi, çözünürlük seçimi ve Hızlı Çekim gibi ayarlar yapılıyor.

Sport, Position ve Cinematic olmak üzere üç farklı uçuş moduna sahip olan drone, ehliyet gerektirmemesi nedeniyle drone dünyasına giriş yapmak isteyenler için ideal bir seçenek olarak karşımıza çıkıyor.

Yerden 500 metreye kadar yükselebilen Mavic Mini, 4 kilometrelik bir uçuş menziline sahip.

Son olarak, drone ’un 249 gramlık ağırlığa sahip olduğunu belirtelim.

DJI Mavic Mini fiyatı

Ülkemizde de satın alınabilen DJI Mavic Mini fiyatı yurt dışında 399 dolardan başlıyor. Combo pakette ise bu fiyat 499 dolara çıkıyor. Türkiye ’de ise ürünün fiyatı paket seçeneğine göre, 2.500 TL civarında bir başlangıç fiyatına sahip. Combo pakette ise fiyat 3.500 TL ’nin üzerine çıkabiliyor.

Bu haber sizlere www.haber32.com.tr farkıyla sunulmuştur