Geçen sene, John Borthwick, teknoloji yatırımcısı, Alexa‘nın kullanıcıların konuşmalarını dinlediğini öne sürmüştü. Bu iddia geçen Nisan ayında Amazon tarafından onaylanmıştı. Bunu cihazı geliştirmek için, yabancı dilleri ve bölgelere göre değişen konuşma kalıplarını daha iyi uygulamak için yaptıklarını belirtmişlerdi.

Bakanlıktan koronavirüs testi açıklaması! İşte liste

Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgınına karşı ülkemizde büyük bir mücadele sergileniyor. Koronavirüs test sonuçları e-Nabız'dan görüntülenebiliyor. İşte hastaneler!

Son zamanlarda, corona salgınının artmasıyla, Dünya çapında birçok kişinin evden çalışma sistemine geçtiği biliniyor. Bu da cihazın konuşmaları dinlediği gerçeğini tekrar gündeme getiriyor. Bu durumun evden çalışırken önemli bilgileri ve detayları paylaşan çalışanlarda soru işaretleri oluşturduğu görülüyor.

Amazon Echo (Alexa) Sanal Asistan

Özellikle ünlü hukuk firmaları, müşterileriyle evden yaptıkları gizli konuşmaların dinlenip dinlenmediği konusunda endişeleri olduğu görülüyor. Prenses Diana’nın boşanma sürecinde çalışan İngiltere hukuk firması, Mishcon de Reya LLP, bu konudaki çekincelerini belirten şirketlerden biri oldu. Firmanın ortaklarından Joe Hancock, ” Belki biraz paranoyak davranıyoruz ancak, yine de bu sorun çok büyük risk taşıyor.” Şeklinde ifade kullandı.

Sanal asistanlar, çok kullanılıyor olsa da, özellikle evden çalışanlar için konuşmalarının dinlendiği riskini göz önünde bulundurmakta fayda var.