Firmanın yeni model sınıfı dinamik AMOLED HD+ ekran ile satışa çıkmıştı. Bu ekrana güç veren 120 Hz yenileme hızı da kendisinden oldukça söz ettirmişti. Bu ekranla yapılan denemeler sonucunda, ekranın bataryaya olan etkisi ortaya çıktı. Yeni modellerde 60 Hz yerine 120 Hz yenileme hızı seçildiğinde pil kullanımı yüzde 20 ile 30 arasında artış yaşıyor.

AnandTech isimli site tarafından yapılan testlerde Galaxy S20 Plus ve Galaxy S20 Ultra kullanıldı. Beklendiği gibi yenileme hızı yükseldikçe pil daha hızlı şekilde sıfıra indi. Test hem Snapdragon 865 bulunan cihazda hem de Exynos 990 bulunan cihazda yapıldı. Böylelikle yenileme hızının pil tüketim oranının işlemciyle de alakalı olduğu belirlendi.

Yukarıdaki tabloda Galaxy S20 ailesiyle birlikte diğer telefonlara ait test sonuçları da gösteriliyor. Telefonlar, pil kullanım durumlarına göre listelendi. Listede yukarıda bulunan model daha iyi olarak nitelendirildi.

Telefonlarda uçak modu açık şekilde aynı senaryolar uygulandı. İnternette gezme testinde Snapdragon 865‘e sahip olan Galaxy S20 Ultra, yüzde 25 oranında daha kısa ömürlü oldu. PCMark tarafından yapılan batarya testinde de Snapdragon 865 bulunan Galaxy S20 Ultra, 120 Hz ile çalıştığında yüzde 25 daha çok pil kullanmıştı. Exynos 990 bulunan Galaxy S20 Ultra da yüzde 27 daha çok pil kullanma seviyesindeydi.