Google ve internet servisleri üzerinde sıkıntılar yaşanıyor. Şu anda Google ve Google servisleri yanı sıra Türkiye genelinde de internete erişimde sıkıntı yaşanıyor.

İnternet sitelerine erişim problemlerini anlık olarak gösterebilen DownDetector sitesine göre, Google ’a Avrupa genelinde erişim sıkıntısı yaşanıyor.

GÜNCELLEME: Google ’a yaklaşık 2 saat boyunca erişilemedi. 2 saatin ardından düzelen servisler hakkında da herhangi bir açıklama yapılmadı.

Dünya genelinde çökme ile alakalı gönderilen raporlarda 24 ’ten fazla ülkede erişim sıkıntısı yaşandığı belirtiliyor. Bu ülkeler arasında ABD ’de de bulunuyor ve en çok sıkıntıyı yaşayan eyalet New York olarak gözüküyor. Bu sıkıntının sebebi ile alakalı henüz açıklanmış bir bilgi bulunmuyor.

Google ’a erişilemiyor

Diğer ülkeler gibi ülkemizde de Google servisleri arasında yer alan YouTube, Gmail, Google Analytics ve Google Maps gibi servislere erişim sağlanamıyor. Google çöktü mü sorusuna şimdilik resmi kaynaklardan yapılmış bir bilgi yok.

Operatörlere de bu konuyla ilgili bir tebligatın gitmediği söyleniyor.

Şu anda Türkiye ’nin gündeminde bu erişim sorunları yer alıyor. Sosyal medyada ise bu konu hakkında birçok iddia ortaya atılıyor. Ancak, bunların hiçbir dayanağının olmadığını unutmamak gerekiyor. Ayrıca Google ’a ve Google servislerine erişemediğimiz süre boyunca yerli arama motoru Yaani ’nin kesintisiz hizmet verdiğini belirtelim.

Neler olmuştu?

Rekabet Kurumu Google ’a 93 milyon TL ’lik ceza kesmiş ve rakiplerine karşı yarattığı haksız rekabete son verilmesini istemişti. Google, bu durumu ilk olarak düzeltmeye çalıştıklarını ancak şu anda bu şekilde yoluna devam edemeyeceğini anlaşmalı şirketlere bir mektup ile açıklamıştı. Bu durumun basına yansımasının ardından Google şu açıklamayı yaptı:

“Ağustos ayında Rekabet Kurumu ’nun kararı doğrultusunda Android iş ortaklarımızla yaptığımız anlaşmalarda değişiklikler yapmıştık. Kasım ayında, Rekabet Kurumu bu değişikliklerin uygun olmadığı ve bu anlaşmalarla operasyonlarımızı sürdüremeyeceğimiz yönünde karar verdi. Türkiye ’deki kanunlarla uyumlu bir şekilde çalışabilmemiz için iş ortaklarımızı Türkiye ’de yeni çıkacak Android telefon modelleri ile ilgili anlaşma yapamayacağımız konusunda bilgilendirdik.

Tüketiciler mevcut cihaz modellerini satın almaya devam edebildikleri gibi, halihazırda mevcut cihazları ve uygulamaları da normal şekilde çalışmaya devam edecektir. Google ’ın diğer ürün ve servisleri durumdan etkilenmeyecektir. Rekabet Kurumu ile bu konunun olabilecek en hızlı şekilde çözümü için çalışmayı sürdürmekteyiz.”

Bu açıklamanın ardından da Rekabet Kurumu tüm Türkiye ’yi ilgilendiren konu hakkında açıklamada bulunmuştu. Google ’ın böyle bir karar ile ilk defa karşılaşmadığını ve bu karara başka ülkelerde uyduğunu belirtmişti. Google ’ın başka ülkelerde gösterdiği hassasiyeti ülkemizde de beklediğini söylemişti.

Açıklamanın tamamına ve gelişmelerin devamına 2. sayfadan ulaşabilirsiniz.

1 2
Bu haber sizlere www.haber32.com.tr farkıyla sunulmuştur