Google Chrome ’un mobil uygulamasında hali hazırda sekmeler üst üste gösteriliyor. Kullanıcılar bu sekmeleri kaydırarak aralarında geçiş yapabiliyor. Beta sürümündeki tasarım herkese sunulunca bu durum değişecek.

Bundan sonraki süreçte sekmeler birbirinden ayrı olarak kullanıcılara sunulacak. Google yetkilileri bu şekilde kullanıcıların sekmeler arasında çok daha kolay bir şekilde geçiş yapabildiğini dile getiriyor.

Tabi, tasarımsal değişiklik sekmelerin görünümü ile sınırlı değil. Yeni tasarımda ekranın üst kısmında Google logosu ve bir adres çubuğu yer alıyor. Bu adres çubuğunu kullanarak Google ’da doğrudan arama yapılabiliyor.

Sesli aramanın da bulunduğu adres çubuğunun altında sık ziyaret edilen internet siteleri yer alacak. Buradaki siteler sola ve sağa kaydırarak görüntülenebilirken, altında da halihazırda açık bulunan sekmeler yer alacak.

Sekmeler iki sütün halinde aşağıya doğru sıralanacak. Bir kart serisi gibi görünen sekmeler birbirlerinin üstüne çıkmayacak. Böylece bir önceki tasarımdaki “kalabalık” hissi ortadan kaldırılıyor.Final sürümünü beklemeden yeni sekme tasarımını kullanmak isteyenler, Google Play Store‘da yer alan Canary veya Chome Dev uygulamalarını yükleyebilir.

Bu haber sizlere www.haber32.com.tr farkıyla sunulmuştur