Özellikle mobilde sıkça tercih edilen okuyucu modu iOS Safari‘de çok kullanılıyor. Ardından Opera‘nın da getirdiği bu yenilik herkesin kullanmak istediği bir araç haline geldi. Okuyucu mod, metin haricindeki reklam gibi girdileri işlevsiz hale getirerek berrak bir görüntü sağlıyor. Bu sayede odak netleşiyor ve tek bir konu ön plana çıkıyor.

Uzantıya gerek duydurmayan özellik

Okuyucu moduna elbette başka alternatiflerden ulaşabilirsiniz. Bunun için çeşitli uzantılar mevcut. Ancak tarayıcısının yavaşlamasını istemeyenler bu dahili fakat gizli okuma modunu mutlaka denemeli. Bu işlev için yeni bir sürüm veya güncelleme gerekmiyor. Tarayıcınızın Chrome 75 ve üst bir sürüm olması yeterli. Belirttiğimiz gibi okuma modu için direkt bir buton yok. Chrome’da okuma modunu aktif etmek için basit bir yöntemi uygulamanız yeterli.

Chrome’da okuma modu nasıl etkinleştirilir?

Google Chrome tarayıcınızı açtıysanız öncelikle “Flag” modunu etkinleştirmemiz gerekiyor. Bunun için;

Adres çubuğuna “chrome://flags/#enable-reader-mode” yazın. Açılır menüden “Etkinleştir” seçeneğine basın. Tarayıcınızı yeniden başlatın.

Google Chrome “Flags” modu

Okuyucu modunu etkinleştirdikten sonra makale içeren bir sayfa açtığınızda, adres çubuğunun sağ tarafındaki simgeyi görmüş olursunuz. Okuyucu modunu etkinleştirmek için üzerine tıklamanız yeterlidir. Etkinleştirdiğinizde, sayfanın görünümü aşağıdaki gibi olacaktır. Ve, okuma modunuz keyifle kullanmaya hazır.

Google Chrome okuyucu modu