2015 yılında hayata geçirilen proje ile kullanıcıların daha hızlı ve kesintisiz internet kullanmaları hedefleniyor. Sanal şebeke operatörü projesi olan Google Fi, kullanıcıların bölgede hangi operatör ile daha kaliteli iletişim sağlayabileceğini hesaplayıp geçiş yapmasını sağlıyor.

iOS ve Android işletim sistemleri için kullanılabilir hale gelen projede bazı sorunlar ortaya çıktı. Bu sebepten dolayı yeni güncelleme hazırlıklarına başlayan şirket yeni özelliklerini twitter hesabı üzerinden duyurdu.

Kullanıcıların sıkça karşılaştığı spam arama sorununa çözüm için çalışmalar yapan Google, yeni güncelleme ile sorunun çözüleceğini belirtti. Ayrıca belirli numaraları operatör üzerinden engelleme seçeneğini de sunacak olan şirket, kullanıcıların rahatsız edilmemesi için tüm önlemleri alacak.

Şirket, gelişmiş VPN özelliği ile kullanıcıların gizliliğine önem verdiklerini belirtti. Hücresel ağ ve WiFi trafiğini şifreleyecek olan VPN, kötü niyetli kişilerin veri trafiğini dinlemesini engelleyecek.

Google Fi kullanıcıları WiFi arama özelliği ile daha kaliteli görüşmeler yapabilecek. Geçmişte belli cihazlara gelen özelliklerin de tüm iOS ve Android cihazlarda kullanılabilir olacağını açıklayan firma bu konuda herhangi bir sıkıntı yaşanmaması için kapsamlı bir çalışma yürüttüklerinin altını çizdi.

Bu haber sizlere www.haber32.com.tr farkıyla sunulmuştur