Google hizmetlerindeki hataları bulan ve bildiren araştırmacılara bu bilgi karşılığında bir ödül veriyor. Bugün firmanın yaptığı açıklamada, 2019 yılı boyunca hatalar ve açıklar için 6.5 milyon dolar ödül dağıtıldığını bildirildi. Güvenlik Açığı Ödül Programları olarak adlandılan sistem, tarihinin en yüksek miktardaki ödülünü geçtiğimiz yıl dağıtmış oldu.

2018 yılında, 3.4 milyon dolar ödül dağıtan firma, 2019 yılında, neredeyse bu rakamın iki katına çıktı. Bulunan hatalar ve açıkların artması, bu artışın tek sebebi değil. Aynı zamanda firma, bulunan hatalar ve açıklar için verilen ödüllerin miktarını da arttırdı.

Firma temel hatalar için ödül miktarını 5 bin dolardan 15 bin dolara çıkarırken, yüksek kaliteli bildiriler için ödülü 15 bin dolardan 30 bin dolara çıkardı. Rakamların bu kadar yüksek olması beraberinde dağıtılan ödülün miktarını da artırdı.

Firma, Google ödülleri olarak 2.1 milyon dolar, Android‘de bulunan açıklar için 1.9 milyon dolar, Chrome’da bulunan hatalar için 1 milyon dolar ve Google Play programları için 800 bin dolar ödül dağıttı. Ayrıca Google, yardım kuruluşlarına 507 bin dolar bağışladı.

Bu konu hakkında daha fazla bilgiye buradan ulaşabilirsiniz.