Kasım ayında tanıtılan telefon 40 Megapiksel çözünürlüğünde f/1.6 diyaframa sahip geniş açılı ana kamera, 8 Megapiksel çözünürlüğünde f/2.4 telefoto kameraya ve 12 Megapiksel ultra geniş açılı kameraya ev sahipliği yapıyor.

Fotoğraf çekimi konusunda 133, video çekimi konusunda ise 100 puan alan V30 Pro’ya DxOMark’ın verdiği toplam puan 122 oldu. Bu sayede Mate 30 Pro 5G’nin ardından ikinci sıraya yerleşerek diğer tüm telefonları geride bıraktı.

Cihazın geride bıraktığı telefonlardan birisi de, 108 Megapiksel çözünürlüğünde kameraya sahip olan Xiaomi Mi Note 10. Honor V30 Pro’nun çektiği fotoğrafların yüksek detay ve düşük gürültüye sahip olması beğeni kazanırken, geniş dinamik aralık ile hassas bir pozlama ve orta aralığa kadar iyi bir zoom performansı sergilediği belirtiliyor.

DxOMark’ın testlerinde bokeh efektli fotoğraflarda ve geceleri çekilen fotoğraflarda da başarılı olduğu belirtiliyor. Otomatik odaklama konusunda ise beklentileri karşılamayan telefonun, ultra geniş açılı çekimlerinde geometrik bozulmalar görülebiliyor.

 

Bu haber sizlere www.haber32.com.tr farkıyla sunulmuştur