Strategy Analytics’in son raporuna göre, Şubat ayında dünya çapında akıllı telefon satışlarının geçen seneye göre yüzde 38 düştüğü açıklanmıştı. Bu rakamlar içinde en büyük problemi yaşayanın Huawei olması dikkat çekiyordu. Şubat sevkiyat rakamlarının, 12.2 milyondan 5.5 milyona indiği görülmüştü. Salgının etkileriyle, Mart ayı için de durumun pek parlak olmayacağı görülüyor. Şirket son 5 ayda düzenli bir düşüş gösteriyor.

Ayrıca diğer akıllı telefon şirketlerinin satışlarıyla kıyaslandığında Apple, Samsung ve Xiaomi‘nin arkasına düştüğü görülmüştü. Bu nedenle, şirketin asıl problemi Samsung, Trump ya da Apple gibi uzaklarda değil kendi evinde. Xiaomi ve Oppo gibi yerel rakipleri, ülkenin lider teknoloji firmasını büyük sıkıntıya sokuyor. Bu sene Xiaomi‘nin 3. sırayı Huawei‘den alması da bunu en önemli göstergesi.

Xiaomi, Huawe’yi Geçti.

Şirketin içinden bir kaynak ise, Huawei‘nin akıllı telefon satışlarında yüzde 20 oranında bir düşüş beklediğini söyledi.

Xiaomi ise bu zaferin ardından gözünü daha da yükseklere dikmiş durumda. Şirket artık, genç pazar kitlesinin ardından, yüksek standartlara sahip akıllı telefonların olduğu pazarda da öne çıkmayı hedefliyor.