IBM‘in geçen haftalarda çalışmalarına başladığı proje, süper bilgisayarlar (super-computing) adı verilen teknolojinin, corona virüsü araştırmalarını hızlandırmayı ve kolaylaştırmayı hedefliyor.

Şirketin Araştırmalar Yöneticisi Dario Gill, “Yeni tedavileri nasıl bulabiliriz? Ya da aşı veya ilaçları? Bu önemli sorulara cevap bulabilmek için, bilgisayarların gücünü devreye sokacağız.” Şeklinde açıklama yaptı.

Türkiye’nin corona virüs haritası Wikipedia’dan kaldırıldı

Wikipedia Türkiye corona virüs haritası içerikli bir sayfa hazırladı. Bu sayfada virüsün Türkiye geçmişi ve alınan tedbirler anlatılıyor. Ayrıca bazı istatistikler de grafik haline paylaşılmış durumda.

Bu projeye, başka ünlü teknoloji şirketleri de destek verdi. Sistem, Amazon, IBM ulusal laboratuvarlar, çeşitli üniversiteler, Google, Microsoft ve diğer yerlerden gelecek 16 adet süper bilgisayar içerecek.

IBM Süper Bilgisayar

Konsorsiyum liderlerinin onay verdiği araştırma projeleri için, kullanılacak sistem uzaktan erişime açılacak. Araştırma önerileri, Pazar günü bir online platform üzerinden gönderildi.

Bu bilgisayarlar, sıradan bilgisayarlarla yapıldığında aylarca sürebilecek hesaplamaları ve deneyleri kısa bir sürede yapabiliyor.