Bazı ülkelerin internet sağlayıcıları kullanıcıların evde kalması sebebiyle kullanılan bant genişliğinin arttığını açıklamıştı. Birçok şirketin de uzaktan çalışma sistemine geçmesi internet yükünün artmasına sebep oldu.

Geçtiğimiz günlerde YouTube, Amazon ve Netflix bu konuda çalışmalar yaparak video kalitesini düşüreceklerini açıkladı. Bugün Facebook ve Instagram’ın da Avrupa kullanıcıları için video kalitesinin düşürüleceği söylendi.

Facebook, 2019 yılından itibaren Avrupa’da günlük ortalama 288 milyon kişiye hizmet veriyor. Facebook ve Instagram kullanıcılarına görüntülü görüşme imkanı tanıdığı için daha fazla bant genişliği harcanmasına sebep oluyor.

Şirket yetkilileri ” Potansiyel internet sorunlarının önüne geçebilmek için Facebook ve Instagram uygulamalarındaki Avrupa kullanıcılarının video kalitelerini bir süreliğine azaltacağız. Yoğun internet kullanımının olduğu dönemde bant genişliği sorununu ortaklarımız ile birlikte çözmeyi taahüt ederken, aynı zamanda corona virüs salgını süresince kullanıcılarımın uygulamalarımızı sorunsuz kullanabilmesini sağlamak istiyoruz.” ifadelerini kullandı.