Qualcomm, Snapdragon Tech Summit 2019 ’da 3D Sonic Max isimli teknolojisini tanıttı. Bu ekran tarama teknolojisi ile birlikte iPhone 12 ile ilgili yeni iddialar da ortaya çıktı.

Bu iddialara göre, Touch ID için gelişmiş bir teknoloji kullanmak isteyen Apple, Qualcomm ile iş birliği yapacak. Mobil işlemci üreticisinin tanıttığı 3D Sonic Max teknolojisi bizlere bazı ipuçları veriyor.

Qualcomm ’un çözümü kullanıcılara daha geniş bir parmak izi tarama alanı ve aynı anda iki parmak izi okuma gibi imkanlar da sunuyor. iPhone 12 ’nin de parmak izi okuma teknolojisinde bu olanakların sunulacağı tahmin ediliyor.

Bloomberg ’de yer alan bilgiye göre, Apple, ekrandan parmak izi tarayıcısı için testlere başlamış durumda. Apple ’ın bu özelliği Face ID ile birlikte kullanacağı söyleniyor. Yani kullanıcılar telefonlarının kilidini ister Face ID ile isterlerse de Touch ID ile açabilecek.

3D Sonic Max özellikleri

Qualcomm ’un sunduğu bu teknolojinin, Samsung Galaxy S10 ve Note 10‘da kullanılan mevcut parmak izi okuyucularından daha güvenilir olduğu söyleniyor. Bu çözümün; şu anda 50 binde 1 olan parmak izi hata oranını, 1 milyonda 1 ’e indirdiği iddia ediliyor.

Aynı zamanda 3D Sonic Max, tarama alanı olarak 17 kat daha fazla yer kullanılmasına imkan tanıyor. Bu da kullanıcılara parmak izi taraması için parmağın ekranın yarısında rastgele bir yere yerleştirilip okutabilme fırsatını sunuyor.

Bu haber sizlere www.haber32.com.tr farkıyla sunulmuştur