Geçen yıl Apple News +’dan Apple Arcade’ye birçok dijital servisin tanıtıldığı etkinlik 25 Mart günü gerçekleştirildi. Bir önceki yıl ise 27 Mart günü yapılan etkinlikte yeni iPad’lerin yanı sıra iWork uygulamalarının yeni sürümleri tanıtıldı.

iPhone SE’nin aksine cihazın iPhone 8‘e benzeyeceği ve 4.7 inç büyüklüğünde ekrana sahip olacağını daha önce sizlere duyurmuştuk. İşlemci tarafında iPhone 11 serisine güç veren Apple A13 Bionic karşımıza çıkacak.

Apple’ın uygun fiyatlı iPhone modeli 399 dolar fiyatı ile özellikle gelişmekte olan ülkelerde Android cihazların karşısına büyük bir rakip olarak çıkacak. Yoğun talep ile karşı karşıya kalmayı bekleyen Apple bu konuda önlem almaya başladı.

Teknoloji devinin işlemci üretimini gerçekleştiren TSMC‘den, A13 Bionic işlemcilerin üretimini artırmasını talep ettiği açıklandı. iPhone X ve sonrasında veda ettiğimiz Touch ID’yı tekrar bu iPhone modelinde göreceğiz.

Apple’ın Touch ID konusunda geliştirmeler yapıp yapmadığı bilinmezken, bu bilgi ile bazı kullanıcıların iPhone SE 2 Face ID hayali suya düşmüş oldu.