En büyük rakibi Spotify ile tatlı bir rekabet içerisinde olan Apple, bireysel kullanıcılar dışında işletmelere yönelik bir girişimde bulundu. Bu servis sayesinde işletmeler Apple Music abonelik planlarına kaydolabilecek. Perakende mağazalarda Apple ’ın işletmeler için oluşturduğu çalma listeleri ve mağaza markasına uyarlanmış özel öneriler sunan lisanslı müzik listelerine sahip olabilecekler.

Standart Apple Music uygulaması haricinde özel bir uygulama aracılığıyla işletme sahipleri iPhone ve iPad üzerinden liste düzenlemeleri, müzik kontrolleri gibi farklı argümanları ayarlayabilecek.

Yaygın akış hizmetlerinde, Apple Music veya Spotify gibi servislerin tüketici lisans koşullarında ticari alanlarda müzik çalmak için engelleyici bir koşul içermiyor. Ancak Apple, mevcut uygulamalardan daha farklı ve daha fazla özelleştirilebilir olduğunu açıkladı.

Farklı alanlarda birkaç pilot işletmenin bir süredir İşletmeler için Apple Music ’i test ettiği ve başarılı sonuçlar alındığı da diğer ayrıntılar arasında yer alıyor. İşletmelerle yapılan anlaşmalar, Apple ’ın  mağazanın kültürüne uyması için özel çalma listeleri oluşturma planını içeriyor.

İşletmeler için Apple Music ’in ülkemizde kullanılabilirlik durumu için herhangi bir bilgi henüz yer almıyor.

Bu haber sizlere www.haber32.com.tr farkıyla sunulmuştur