Vince Reffet isimli jetpack pilotu, geçen günlerde Skydive Dubai pistinden kalkışını gerçekleştirdi. Bu kalkış, yükseltilmiş helikopter pisti yerine düz bir zeminden gerçekleştirilen ilk jetpack kalkışı olmayı da başardı. Karbon fiber uçuş elbisesine sahip Reffet, ortalama 241 kilometre hıza sahipti ve sekiz saniyede 100 metreye ulaştı.

12 saniyede 200 metre, 19 saniyede 500 metre ve 30 saniyede 1000 metreye ulaşan Reffet, finalde 1800 metreye kadar yükseldi. Daha sonra irtifa kaybedip 1500’üncü metrede paraşütünü açan pilot, Skydive Dubai pistine inişini gerçekleştirdi. İnsan vücudu tarafından kontrol edilen jetpack, saatte 400 kilometre hıza ulaşabiliyor.

Kanat takımlardan 4 tane mini jet motoruna ev sahipliği yapan elbise, elle rahatça kontrol edilebilir şekilde tasarlanmış. Pilot Vince Reffet, bu uçuşu yapabilmek için 50 hazırlık uçuşu gerçekleştirmiş.

Konu ilgili Reffet, “Bu inanılmaz uçuşu gerçekleştirdiğimiz için çok mutluyuz. Bu uçuş, her küçük adımın büyük sonuçlar verdiği son derece kapsamlı bir ekip çalışmasının sonucudur.” açıklamalarında bulundu.