Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk yaptığı izah etme ile 2023 Eğitim Vizyonları doğrultusunda Google ve Cisco ortaklığında mesleki ve bireysel gelişimin desteklenmesi için yazılım eğitimi çalışmalarının öğrencilere uzak sunulduğunu belirtti. Eğitimler YouTube üzerinden verilecek olup, iki farklı açık kaynaklı yazılım geliştirme kiti erişime açıldı. Dolayısıyla lise düzeyindeki eğitimler herkes kadar alınabilecek.

“Öğrencilerimiz için başlatılan bu eğitimlere, Android mobil uygulama ilerletmek için zorunlu teorik bilgiler ile programlama dillerini öğrenecekleri ve bol bol pratik yaparak eğlenceli ve öğretici uygulamalar yazacakları üç yeni eğitim daha eklendi.” bilgisini veren Selçuk, şunları kaydetti: “Google meslek birliğinde Flutter ile Yazılım Geliştirme‘ ve ‘Kotlin ile Yazılım GeliştirmeAndroid uygulama eğitimleri, Hoca Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürlüğü YouTube kanalı üzerinden bütün öğrenci ve öğretmenlerin erişimine açıldı. Google ve Cisco meslek birliğinde hazırlanan bu programlarla öğrencilerin mobil tatbik oluşturma, suni zeka, gömülü sistemler, robotik, big bilgi konusundaki veri ve becerilerinin artırılmasını hedefliyoruz.

2023 Eğitim hedefleri amacına hizmet etmesi için lise öğrencilerine yönelik hazırlanan eğitimler cümbür cemaat için erişilebilir durumda. Eğitimde sunulan Kotlin, Java ve Python dersleri ile nesne tabanlı birçok farklı başvuru formu geliştirilebilecek.

Peki siz bu eğitimleri nasıl buldunuz?

Bu haber sizlere www.haber32.com.tr farkıyla sunulmuştur