Microsoft, yeni konsol duyuruları göz önüne alındığında Sony‘nin iki adım ilerisinde ve Sony’den henüz resmi bir açıklama gelmedi. Microsoft, Aralık ayında yeni Xbox’ın adını ve Series X konsolunun son tasarımını resmi olarak paylaştığında dikkatleri üstüne toplamıştı.

Birkaç hafta önce Microsoft, konsoldaki neredeyse tüm donanım ayrıntılarını duyurdu ve süreçteki birkaç heyecan verici Xbox Series X özelliğini açıkladı. Sony’nin ise PlayStation 5‘i tanıtacağı etkinlik hakkında resmi bir açıklama bulunmuyor. Corona virüsü nedeniyle de PlayStation 5’in gecikeceği ön görülüyor.

Microsoft ise Series X hakkında yeni sızıntılarla gündemde. Şirketin kısa süre içerisinde uygun fiyatlı Xbox Series X sürümünü yayınlaması ve bu yıl sonu konsolun satışa çıkması bekleniyor. Daha önce çıkmış bazı raporlar bu uygun fiyatlı konsolun Xbox Lockhart ismiyle geleceğini de iddia ediyor. Yeni çıkmış bazı sızıntılar ise konsolun isminin Xbox Series S olabileceği yönünde.

Hearing that Microsoft will share Lockhart details for the first time, soon.

Should give insight into Xbox’s multi Sku approach to the next generation.

Remember, this console with 4TF Navi GPU & Zen CPU is entry model & overall better than X1-X today. Around $300. #xbox pic.twitter.com/7I8BvurWfP

— DEALER (@Dealer_Gaming) March 5, 2020

Detaylı bilgi bulunmasa da Xbox Series X, Windows 10 ve Switch için Void2D ve Void3D motorlarının geliştiricisi Louise Kirby, cihazın 4K desteği yerine 2560 x 1440 çözünürlük sunacağını öne sürdü. Bununla birlikte fiyatının ise 300 dolar bandında olacağı düşünülüyor. Henüz bu bilgiler netleşmemiş olsa da kısa süre içerisinde Microsoft tarafından da resmi açıklamaların yapılacağı düşünülüyor.

Xbox Series X özellikleri belli oldu!

Xbox Series X özellikleri için bir açıklama geldi. Hız konusunda büyük yenilikleri içinde barındıran Xbox Series X teknik özellikleri ile adından söz ettirecek gibi görünüyor.